Digest Ease - Продавница Каливита

Go to content

Digest Ease

Digest Ease
Помош во варењето
100 таблети

додаток во исхраната
Овој производ е недостапен
1.023,00 ден
варење
Активните состојки на Digest Ease се дигестивни ензими со природно потекло кои ја поддржуваат употребата на хранливи материи. Може да се покаже како голема помош при варењето на претежно растителна храна (особено корисно за вегетаријанците), како и кога се менува дневната исхрана и количината на оброци.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

поддршка за варење

Лошите навики во исхраната, несоодветната диета, стресот и вештачките состојки во исхраната може да му наштетат на дигестивниот систем. Активни состојки на таблетите Digest Ease се природни дигестивни ензимикои учествуваат во варењето и апсорпцијата на хранливите материи. Дигестивните ензими не се корисни само по тешки оброци! Тие играат значајна улога во третманот на различни заболувања поврзани со варењето и подуеноста на стомакот, благодарение на тоа што се богати со растителни влакна.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?

Дигестивните ензими не се корисни само по тешки оброци! Тие играат значајна улога во третманот на различни заболувања поврзани со варењето и подуеноста на стомакот, благодарение на тоа што се богати со растителни влакна.

 • на оние кои би сакале да ја подобрат функцијата на дигестивниот систем,
 • на лица кои имаат проблеми со отежнато празнење на цревата и подуеност
 • во случај на проблеми со варењето на храната.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
изложеност на топлина и конзерванси покрај тоа што ја намалува содржината на витамини и минерали во храната, уништува и голем дел од ензимите?
100 таблети

Дозирање:
1 таблета на ден со оброк или по препорака на лекар

Состав:
100 мг Растителен ензимски комплекс
600 И.Е. Активатор на разградба на протеини, најмалку
2400 И.Е. Алфа-амилаза, најмалку
50 И.Е. Амиломалтоза, најмалку
100 И.Е. Активатор на разградба на масти, најмалку
25 И.Е. Активатор на разградба на целулоза, најмалку
400 И.Е. Активатор на лактаза, најмалку

Во случај на сериозна гастроинтестинална болест (пр. чир на желудник), консултирајте се со Вашиот лекар пред да го земете производот!

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Digest Ease - Преглед на производот

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Digest Ease
  Back to content