Infant Formula - Продавница Каливита

Go to content

Infant Formula

Infant Formula
50 мл

Дозирање:
1 мл дневно со оброк

Состав:
4 И.Е. Витамин Е
0.5 мг Витамин Б1
0.6 мг Витамин Б2
8 мг Витамин Б3
3 мг Пантонтенска киселина
0.4 мг Витамин Б6 (пиридоксин)
0.5 мцг Витамин Б12
35 мг Витамин Ц
1332 И.Е. Витамин А
течни витамини за малите
ново име: Pre Steps Daily

Infant Formula е мултивитамински комплекс специјално создаден за новороденчиња и мали деца, лесен за употреба, со добар вкус и ефективна апсорпција благодарение на неговата течна форма.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
  • за секојдневна употреба кај новоренчиња и мали деца за да ги обезбедат витамините потребни за здрав раст, како и физички и ментален развој.

НЕДОСТАТОЦИ:
Симптомите на генерален недостиг на витамини вклучуваат: замор, депресија, малаксаност, влошен физички и ментален перформанс, почести заболувања како резултат на помала отпорност.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
според анкетите спроведени во САД  за време на една година речиси половина од родителите отсуствувале од работа за да се погрижат за нивните болни деца и една третина од родителите велат дека не им е платено за времето за кое отсуствувале? *

ВНИМАНИЕ!
Во случај на доволна достапност на мајчино млеко, треба да се даде ексклузивна предност на доењето до возраст од шест месеци! Побарајте мислење од педијатар при продолжена употреба на производот! Производот не е замена балансирана и разновидна диета!

*http://www.businessnewsdaily.com/3303-sick-child-work-job-loss.html
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content