Q10 sublingual - Продавница Каливита

Go to content

Q10 sublingual

Sublingual CoQ10 Lemon
30 таблети

Дозирање:
1 таблета се става под јазик на ден или по препорака на лекар

Состав
30мг Коензим Q10
ново име: CoQ10 Lozenges

коензим Q10 со брза апсорпција

Sublingual CoQ10 е таблета која се става под јазик и содржи коензим Q10, со природен вкус на лимон, со побрзо ослободување и полесна апсорпција бидејки активните состојки го избегнуваат дигестивниот систем и стигнуваат до клетките директно преку циркулацијата. Со овој производ ќе добиете повеќе енергија која ќе Ви помогне да се справите со ситуациите во кои сте изложени на зголемен напор, што е особено значајно за оние кои не можат да користат традиционални производи заради дигестивни проблеми.

За кого се препорачува?
- на лица изложени на голем ментален и физички напор, или лица кои живеат стресен начин на живот, за да добијат повеќе енергија,
- на лица кои се во периоди во кои им е потребна подобра кондиција (пр. пред испити или тренинзи),
- на лица кои имаат проблеми со апсорпцијата или други дигестивни проблеми,
- на лица со проблеми со непцата,
- на лица кои страдаат со тинитус (зуење во ушите)*,
- на лица кои не се хранат соодветно,
- во случај на употреба на некои лекови за намалување на холестеролот, лекови во психијатријата, лекови за контрола на крвниот притисок и контрола на дијабетот,
- на пушачи,
- на оние на кои им е важно здравјето на нивното срце,
- на секого на возраст над 30 години.

Дали знаевте дека...
Коензимот Q10 има позитивен ефект на локалната инфламација на непцата преку подобрување на енергетските процеси во мембраните на устата? **
Краток преглед на:
Снабдување на клетките со потребните извор на енергија и ќе бидете задоволни со резултатот! Q10 е супстанција која е од суштинско значење за снабдувањето со енергија на нашите клетки. Ако нашите клетки се нивните обврски, тие стимулирам целото тело. Каков е резултатот? Работна способност, енергија и агилност outdoing дури и младите луѓе.

Снабдувањето со енергија на нашите клетки - и така на целата територија на нашето тело - е загарантирана со коензим Q10 (CoQ10, убиквинон). Оваа супстанца е присутна во секој од нашите клетки, тоа им помага хранливи материи се трансформира во АТП (аденозин трифосфат), која е во енергија превозникот. Ако ќелија треба енергија, пред таа добива од распаѓање АТП. Q10 е произведен од една страна во црниот дроб; Од друга страна ние го внесат преку храната. Тоа е важно да се знае дека ендогените производство на Q 10 се намалува со напредувањето на возраста (30-35 години) .Q10 може да понуди помош не само во случај на намалена продукција на постари години, но во случај на зголемување на физичко-ментален напор , или во луѓето по неурамнотежен исхрана. Таа гарантира подобрено производство на енергија и помалку замор. Q10 не е лек, но природна супстанција произведува нашето тело, како и. Не пропратен ефект на Q10 е откриен до сега. Покрај своите Енергија ефект е тоа неопходно за производство на процеси на клеточно ниво на енергија, помага во одржување на здрава срцеви функции; од своите антиоксидантни ефекти промовира заштитата на клетките од штетните ефекти на слободните радикали.

Како сублингвалните Q10 се разликува од своите претходници?
Поради својата сублингвалните (може да се стави под јазикот) имот активните агенти на оваа таблета се апсорбираат побрзо и поефикасно од телото. Поради тоа што се апсорбира од слузницата на устата, низ вените под јазикот и усната шуплина, тие директно се апсорбира во крвотокот.

Примената на производот се препорачува при варењето и апсорпцијата е намалена или блокирани во долниот цревниот тракт.

За разлика од традиционалните Q10, Q10 сублингвалните е повеќе концентрирана, во дози од 30 mg.
На 30 мг Q10 е повеќе од просечните енергетски засилувач!

ВНИМАНИЕ!
  • Чувствителни на топлина и светлина, чувајте соодветно! Квалитетот на чиста Q10 се намалува над 35 Целзиусови степени.
  • Корисните ефекти на Q 10 се покаже по неколку недели на потрошувачката.
  • Со цел да се избегне повторен недостаток, се препорачува постојано да се земе одржување доза од 10-30 mg дневно.
  • Употребата на додаток во исхраната нема да влијае на ендогени Q10 производство во црниот дроб. Значи ние
  • не треба да се грижите дека нашето тело "заборава" за производство на својата природна форма.

* A pilot clinical trial of the effects of coenzyme Q10 on chronic tinnitus aurium - Khan M, Gross J, Haupt H, Jainz A, Niklowitz P, Scherer H, Schmidt FP, Klapp BF, Reisshauer A, Mazurek B., Otolaryngol Head Neck Surg. 2007 Jan;136(1):72-7.

** Study of CoQ10-Enzymes in Gingiva from Patients with Periodontal Disease and Evidence for a Deficiency of Coenzyme Q10 – Littaru et al, Proc. Nat. Acad. Sci. USA Vol. 71, No. 4, pp. 1456-1460, April 1974,
Back to content