Ac Zymes - Каливита

Go to content

Ac Zymes

AC-Zymes
Пробиотици Каливита
100 капсули

пробиотски производ
Количина на залиха: 16
1263 ден
млечни производиAC-Zymes е пробиотски производ кој содржи култура на Lactobacillus acidophilus.
Живите култури на Lactobacillus acidophilus бактериите ќе ви обезбедат:
 • подобра толеранција на млечни производи
 • поголем отпор
 • намалување на симптомите на алергија
 • нормално функционирање на дигестивниот систем, односно поздраво црево и стомак
 • здрава кожа без пробив
25% попуст за прво купување >>
стрелка

пробиотик

пробиотски производ

AC-Zymes е пробиотски производ кој содржи култура на Lactobacillus acidophilus.


За кого се препорачува?

AC-Zymes е пробиотски производ кој содржи култура на Lactobacillus acidophilus. Lb. acidophilus е особено резистентна и корисна бактерија која го помага здравото функционирање на цревата, ги заменува клетките кои секојдневно се губат и учествува во активноста на имуниот систем. Таа помага да се одржи цревната флора, што е предуслов за адекватна функција на цревата.

 

- за време или по завршувањето на антибиотскиот третман и со цел неутрализирање на несаканите ефекти на лековите кои се земаат долготрајно.

- како дополнување на третманот за габични инфекции (дерматолошки, гинеколошки проблеми),

- во случаи на дигестивни потешкотии предизвикани од стрес,

- како дополнување на третманот на иритабилен колон и дијареа,

- за наутрализирање на штетните ефекти на алкохолот и цигарите на дигестивната флора,

- заради просуството на фибри (растителни влакна), Acidophilus се препорачува и при запек.


Дали знаевте дека...
Lactobacillus acidophilus може да ги намали симптомите на алергија?*

*Probiotics in primary prevention of atopic disease: a randomised placebo-controlled trial - Kalliomäki M. et al., Lancet. 2001 Apr 7;357(9262):1076-9., Differential effects of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus
100 капсули

Дозирање
1 капсула на ден или по препорака на лекар.

Состав
Активен Lactobacillus Acidophilus 2 бил.

Основните мерки кои се превземаат во случај на дијареа (земање на повеќе течности) мора да се следат и при употреба на производот! Во случај на сериозни заболувања на желудникот и цревата (пр. чир и инфламаторни цревни заболувања), побарајте совет од Вашиот лекар пред да го земете производот!
Краток преглед на:

AC Zymes е производ кој содржи бактериски микро флора која е од суштинско значење за нашата благосостојба. Тоа им помага да се задржи на соодветно ниво на добри бактерии во цревата во нашиот организам. Постои еден многу силна врска помеѓу функционирањето на дебелото црево и нашето здравје. Здравата цревна флора игра значајна улога. Цревната флора може да биде нарушена поради нездрав начин на живот, консумација на алкохол, штети на животната средина, одредени лекови, терапија со антибиотици и сл .. Тие се резултат на размножување на (штетни) бактерии во цревата. Како резултат на дигестивниот и имунолошките реакции се ослабне, па дури и повеќе проблеми со целокупната благосостојба може да се појават.

Вреди да се земе во такви ситуации додатоци кои овозможуваат бактерии како што се Lactobacillus acidophilus, кои се дел од нормалната цревна микро флора.

Висок квалитет на производот - АС Zymes обезбедува само во една капсула 2 милијарда на оние пријателски бактерии. Таквите производи се нарекува пробиотик и придобивките на функционирањето на нашето тело.

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus е посебно отпорна и корисна бактерија. Тоа може да живеат толку долго како 10 или повеќе денови во дигестивниот систем. Бројни научни студии покажале дека Lactobacillus acidophilus забавува ширењето на некои штетни микроорганизми, главно, преку создавање на кисели услови кои се неповолни за некои од патогени, како што clostridiums, coli бактерии или габи, со ослободување супстанции кои имаат антибиотик ефект или со натпревар за храна со други микроорганизми. Вреди да се напомене дека Л. acidophilus учествува и во варењето на храната, преку зголемување на апсорпција на протеините, мастите и некои од минерали, како што се: бакар, калциум, железо, цинк и манган. Тие исто така имаат можност да се направи некои од витамини: ниацин, рибофлавин, витамин Б1 (тиамин), пантотенска киселина и тие, исто така, ги намали одредување на нивото на холестерол. Lactobacillus acidophilus помага да се обезбеди поддршка за здрав дигестивен систем, помагајќи да се одржи нормалната флора бактеријата на прехранбени канал. Л. acidophilus се многу корисни во лекување на габични инфекции и помош третман на акни и проблеми со кожата.

Користење на наизменична AC Zymes на дневна основа меѓу оброците ќе ви помогне да ги одржи добрите варењето на храната и здравјето на цревата. Капсулата за покривање бактерии е отпорна на стомакот киселина и затоа гарантира висок квалитет на овој производ.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  AC Zymes - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Ac Zymes
  Back to content