Triple-Potency Lecithin - Продавница Каливита

Go to content

Triple-Potency Lecithin

Triple-Potency Lecithin
Производи од лековити билки
100 гелкапсули

лецитин од соја
на залиха
2.379,00 ден
соја
Концентриран соја лецитин

Редовно консумирање на лецитин се препорачува за лица кои физички вежбаат или напорно работат, затоа што ја поддржува циркулацијата на крвта и правилното функционирање на зглобовите.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

концентриран соја лецитин

лецитин од соја

Лецитинот од сојата помага во одржувањето на нормалното ниво на масти во крвта и адекватната циркулација, го штити црниот дроб и ја помага неговата функција. Лецитинот има извонредна важност во одржувањето на менталната свежина, концентрацијата и учењето, како и борбата против мозочната старост. Лецитинот е позната липотропна материја – ги намалува мастите во крвта. За поголем ефект земете го производот Triple-Potency Lecithin!

За кого се препорачува?
 • за намалување на нивото на мастите во крвта,
 • за лица со ревматски проблеми,
 • за зачувување на менталната свежина кај повозрасни лица,
 • кај спортисти и лица кои извршуваат тешка физичка работа, за подобра циркулација и заштита на зглобовите.

Дали знаевте дека...
лецитините може да се најдат во мембраните на нашите клетки?
100 гелкапсули

Дозирање:
1-2 гел капсули на ден или по препорака на лекар

Состав
1200мг Фосфатидил соја комплекс
420мг Фосфатидил холин
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:
Лецитин придонесува за правилно функционирање на нашите витални процеси и го промовира нашето здравје. Тоа е природна супстанца која може да се најде во нашето тело. Меѓу другото, тоа е дел од клеточната мембрана и протеините. Тоа игра улога во функционирањето на нервниот систем и ја поддржува одржување на нормално ниво на холестерол во крвта.

Истражувањата покажале дека висок серумски нивоа на амино киселина хомоцистеин се чини дека е главен фактор на ризик за кардиоваскуларни болести. Истражувањата покажале дека одредени витамини, како што се Б6, Б12 и фолна киселина помош поддршка и намалување на нивото на серумскиот хомоцистеин. Холин врши важна улога во таква акција од страна на трансфер метил групи јаглеводороди со витамини, кои се потребни за да можат да функционираат.

Поради големата содржина на холин, лецитинот да се обезбеди одлична нутритивна поддршка за здрав кардиоваскуларен систем.

Настрана од неговата улога во метаболизмот на мастите и кардиоваскуларната функција, холин е предвесник на neurotransmitting хормон ацетилхолинот. Истражување сугерира дека познанието, интелигенција, меморија и расположение се регулирани во дел од ацетилхолин метаболизмот во мозокот.

CaliVita® Super Soya Lecithin и Triple Potency Lecithin се добиени од највисок квалитет не-ГМО соја.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Triple-Potency Lecithin - Преглед на производот

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Triple-Potency Lecithin
  Back to content