VeinCare - Продавница Каливита

Go to content

VeinCare

VeinCare
75 мл

Дозирање:
се нанесува на кожата со нежно масирање до три пати во денот
крем за проширени вени
Vein Care содржи хирудин, што е природно решение за т.н. “тешки нозе”. Хирудинот го има во плунката на пијавицата, и тој со своето сложено дејство го спречува згрутчувањето на крвта, ја подобрува циркулацијата и дејствува локално релаксирачки и смирувачки. Покрај овие својства, има и козметички ефект со што сувата и осетлива кожа ја прави нежна и флексибилна. Покрај хирудинот, во составот се наоѓа и едно растение наречено Siegesbeckia orientalis (вид на зелен грав), кое можне ефективно ја смирува кожата и го намалува црвенилото.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
  • како додаток на терапијата за проширени вени или како превентива за настанување на проширени вени,
  • На сите оние кои поминуваат долго време во седење или стоење,
  • На оние кои носат неудобни чевли,
  • На лица кои имаат вишок килограми или имаат неактивен животен стил.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
пијавиците биле есенцијален дел на опремата на народните лекари во Азија уште пред 3000 години?
Back to content