Acidophilus - Каливита

Go to content

Acidophilus

Acidophilus
Пробиотици Каливита
100 капсули

пробиотски производ со растителни влакна
Количина на залиха: 35
1510 ден
Acidophilus - пробиотски производ со растителни влакна
25% попуст за прво купување >>
стрелка

пробиотик со растителни влакна

пробиотски производ со растителни влакна

Acidophilus е пробиотски производ кој содржи култура на Lactobacillus acidophilus. Lb. acidophilus. Производот исто така содржи и растителни влакна од семе од Psyllium.


За кого се препорачува?


Acidophilus е пробиотски производ кој содржи култура на Lactobacillus acidophilus. Lb. acidophilus е особено резистентна и корисна бактерија која го помага здравото функционирање на цревата, ги заменува клетките кои секојдневно се губат и учествува во активноста на имуниот систем. Таа помага да се одржи цревната флора, што е предуслов за адекватна функција на цревата. Производот исто така содржи и растителни влакна од семе од Psyllium. Овие фибри подлегнуваат на процес на ферментација во цревата, што ја помага функцијата на корисните бактерии кои го населуваат тој дел на дигестивниот систем.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • за време или по завршувањето на антибиотскиот третман и со цел неутрализирање на несаканите ефекти на лековите кои се земаат долготрајно.
 • како дополнување на третманот за габични инфекции (дерматолошки, гинеколошки проблеми),
 • во случаи на дигестивни потешкотии предизвикани од стрес,
 • како дополнување на третманот на иритабилен колон и дијареа,
 • за наутрализирање на штетните ефекти на алкохолот и цигарите на дигестивната флора,
 • заради просуството на фибри (растителни влакна), Acidophilus се препорачува и при запек.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Lactobacillus acidophilus може да ги намали симптомите на алергија?*

*Probiotics in primary prevention of atopic disease: a randomised placebo-controlled trial - Kalliomäki M. et al., Lancet. 2001 Apr 7;357(9262):1076-9., Differential effects of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus
100 капсули

Дозирање
1 капсула на ден или по препорака на лекар.

Состав
Активен Lactobacillus Acidophilus 2 бил.
Прав од лушпи од семе од пегавец 100 мг

Основните мерки кои се превземаат во случај на дијареа (земање на повеќе течности) мора да се следат и при употреба на производот! Во случај на сериозни заболувања на желудникот и цревата (пр. чир и инфламаторни цревни заболувања), побарајте совет од Вашиот лекар пред да го земете производот!

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Acidophilus - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Acidophilus
  Back to content