Joint Protex - Каливита

Go to content

Joint Protex

Joint Protex
Други производи Каливита
90 таблети

додаток во исхраната со глукозамин, хондроитин, МСМ...
Количина на залиха: 8
2169 ден
Joint Protex - Заштита на зглобовите
25% попуст за прво купување >>
стрелка

глукозамин, хондроитин, МСМ

додаток во исхраната со глукозамин, хондроитин, МСМ...

Здравјето на нашите зглобови е од голема важност за квалитетот на нашиот секојдневен живот. Најчести причини кои доведуваат до појава на коскено-зглобни дефорамции се: дебелината, неправилната исхрана, долгото седење или претераното напрегање (професионално спортување, тешка физичка работа) и стрес.


За кого се препорачува?

Активните состојки на препаратот Joint ProteX помагаат во зачувувањето на здравјето на нашите зглобови и сврзното ткиво во организмот.

При оболување на коскено-зглобниот систем како главни причинители се наведуваат неправилната исхрана, недостатокот на физичка активност, животниот стил полн со хроничен психофизички стрес, како и општа потиштеност, депресија, песимистички расположенија заради недостаток на љубов. За сочувување и повторно воспоставување на целокупното здравје на целокупното врзивно ткиво, делотворна помош може да ни даде новиот комплексен препарат Joint Protex, кој ги содржи сите материи кои во секојдневната исхрана ги нема или пак ги има во недоволни количества.

Глукозамин Влегува во составот на рскавицата. Ако се внесе како додаток во исхраната ја зајакнува раскавицата и го помага нормалното функционирање на функционирање на зглобовите. Глукозаминот кој се користи во препаратот е добиен од школки.

Хондроитин сулфат Учествува во "подмачкување" на зглобовите. Неговото дејство е во синергизам со глукозаминот.

Хијалуронската киселина квантитативно е најважниот составен дел на сврното ткиво. Благодарение на нејзиниот силен негативен електронски полнеж и големата молекуларна, може да врзе многу значајни количини на вода и на тој начин ефективно да им помогне на зглобовите, делувајки слично како и хондроитин сулфатот, подмачкувајки ги површините на рскавицата во зглобовите.

Метил сулфонил метан (МСМ) игра важна улога во синтезата на протеините на сврзното ткиво. Помага во зачувувањето на здравата структура на рскавиците.

Цетил-миристолеат помага во зачувување на здравата структура на рскавицата.

Индиско темјаново дрво благодарение на терпеноидите е растение кое има антисептичко дејство, ја разградуа слузта и има антивоспалително дејство.

Куркума го намалува воспалението на сврзното ткиво, но дејствува и како детоксикатор и како антиоксидант.

Суручица е растение богато со салицилна киселина која дејствува аналгетички без негативни ефекти врз организмот.

Цинк е многу важен минерал за здравјето на коските, а делува и антиревматично.

Манган е минерал кој помага во зачувување на здравата структура на коските.

 

За кого се наменети овие производи:

-Оние кои сакаат да обезбедат соодветна подршка за своите зглобови и нивна заштита,

-лица кои извршуваат физичка работа,

-оние кои редовно практикуваат спортски активности,

-лица со прекумерна телесна тежина,

-оние кои имаат послаба физичка активност,

-со цел да дополни третманот на повредите на зглобовите. 


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Дали знаете дека заболувањето на главните зглобови како колената, глуждовите и колковите е проблем со кој се соочуваат голем број на луѓе, посебно старите лица, а за тоа е заслужен животниот стил, тежината и наследните фактори? Добра вест е тоа што тие заболувања можат да бидат спречени или барем подзапрени. Зглобовите имаат способност да се регенерираат доколку примат соодветни хранливи материи.
90 таблети

Дозирање
3 таблети на ден или по препорака на лекар

Состав
Гликозамин хидрохлорид 250 мг
Хондроитин сулфат 200 мг
Метил-сулфонил-метан (МСМ) 150 мг
Гликозаминогликан 150 мг
Хијалуронска киселина 50 мг
Цетил-милистореат (ЦМТ) 50 мг
Екстракт од темјан 50 мг
Медуника 40 мг
Куркума 10 мг
Цинк 5 мг
Манган 1 мг

Не се препорачува на лица алергични на школки! Дијабетичари и оние со повисок холестерол треба да се консултираат со нивните лекари. Во случај на алергија од аспирин исто така потребен е совет од лекар. Не е препорачлива употреба за време на бремености и доење!

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Joint Protex - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Joint ProteX
  Back to content