Super Mega CoQ10 - Каливита

Go to content

Super Mega CoQ10

Super Mega CoQ10
Антиоксиданси Каливита
30 капсули

Kапсули со коензим Q10 во екстра доза, бета каротен, селен и витамин Е
Количина на залиха: 25
2552 ден
Super Mega CoQ10 - Kапсули со коензим Q10 во екстра доза, бета каротен, селен и витамин Е
25% попуст за прво купување >>
стрелка

120мг Коензим Q10

Kапсули со коензим Q10 во екстра доза, бета каротен, селен и витамин Е

Нов CoQ10 во екстра голема доза!

Дејството на коензимот Q10 во поголемо количество уште поефикасно се искористува.

Производот SuperMega CoQ10 содржи коензим Q10, бета каротен (провитамин А), селен и витамин Е.Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Селенот и витаминот Е учествуваат во заштита на клетките од оксидативниот стрес. Селенот и витаминот А придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем. Витаминот А исто така придонесува во одржувањето на здрава кожа.


За кого се препорачува?

Дневно користење на 100 мг коензим Q10 може ефикасно да го намали зголемениот крвен притисок, ја подобрува состојбата после инфаркт и може да го намали ризикот од нови инфаркти, дози од 3 х 100 мг може да ги намали симпптомите од тинитус (зуење во ушите), мигрена.

Употребата на повисоки дози на коензим Q10 мож2 да ка подобрат плодноста кај мажите, но и плодноста кај жените, влијаат поволно на нарвниот систем, го намалуваат уморот, слабоста и болките, а може да помогнат кај лица кои боледуваат од дијабетес.


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
1 капсула од Super Mega coQ10 изобилува со исто количество на Q10, колку и 3кг телешки џигер или 24кг лешници...
30 капсули

Дозирање
1 капсула на ден

Состав
Коензим Q10 120 мг
Бета каротен 1000 И.Е.
Витамин Е 10 И.Е.
Селен 10 мцг7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Super Mega CoQ10 - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Super Mega CoQ10
  Back to content