Liquid Chlorophyll - Каливита

Go to content

Liquid Chlorophyll

Liquid Chlorophyll
Производи од лековити билки
473 мл

додаток во исхраната со хлорофил
Количина на залиха: 46
2107 ден
течен хлорофилВо моментов, ние работиме со хемиски супстанции кои имаат негативно влијание врз нашите тела, кои се меѓу другите во прехранбени производи, лекови, загадување на воздухот, или како резултат на разни метаболички процеси. Хлорофилот нуди природна заштита од негативни ефекти на овие супстанции!
25% попуст за прво купување >>
стрелка

течен хлорофил

Течен производ за алкализација

додаток во исхраната со хлорофил

Течниот хлорофил е производ добиен од билката луцерка кој има пријатен вкус на ментол и бројни полезни дејства врз функцијата на телото.


За кого се препорачува?

Хлорофилот е одговорен за зелената боја на растенијата. Тој е екстремно ефективно средство за алкализација со кое можете да ја постигнете и зачувате ацидо-базната размнотежа во телото. Исто така хлорофилот е одлично средство за детоксикација, меѓу другото и поради умереното диуретско дејство.

- со цел да се врати алкалната pH на закиселеното тело,

-во третмани за детоксикација,

- за да се помогне варењето на храната,

- како внатрешен дезодоранс во случај на непријатен мирис од устата,

- за побрзо зараснување на раните,

- за намалување на несаканите ефекти од радиотерапијата и хемотерапијата.


Дали знаевте дека...
според некои теории целулитот се состои од токсични материи насобрани помеѓу масното ткиво, растворени во вода? Затоа првиот и основен чекор во третман на целулитот е детоксикацијата! *

*Kohán József Dr.: A bőr és különböző cellulitterápiák. Nutrition&Health, 2008. szeptember
473 мл

Дозирање
1 кафена лажичка дневно

Дозирања во пакување:
95

Состав
Хлорофилини (натриум бакар хлорофилин) 15 мг

Нема истражувања за примената на хлорофилот кај бремени жени и доилки, па во тие состојби треба да се користи само под надзор на лекар. Ако се зема перорално, може да доведе до обојување на фецесот и урината во зелена боја, а може да доведе и до промена на бојата на површината на јазикот.
Краток преглед на:
Практично секоја супстанција може да биде токсин кој врши иритирачки и / или штетни ефекти врз телото. Тоа го отежнува нашата биохемиски функции и негативно влијае на функционирањето на нашето тело. Ние може да се судрите со токсини, како резултат на неправилна исхрана, несакани ефекти на лекови, штетите во животната средина или како последица на одредени метаболички процеси. Хлорофилот нуди природна заштита од овие штети.

Хлорофилот е добар извор на витамините А, Ц, Д, Е, Б6 и магнезиум. Таа е богата со антиоксиданси, кои помагаат да се заштитат клетките од оштетување предизвикано од слободните радикали. Структурно, тоа е слично на хем дел на хемоглобинот, со што помага поддршка на испорака на кислород во клетките и ткивата на телото, и отстранување на јаглерод диоксид и јаглерод моноксид.

Истражувањата сугерираат дека хлорофилот може да ги поддржат и заштитат здрава функција на црниот дроб преку помагање да се ублажи непотребно натрупување на токсини, холестерол и триглицериди во овој витален орган. Таа, исто така може да помогне во хелатна и отстранување на тешки метали, и да помогне да се стимулира функцијата на цревата. Истражувањата покажале тоа им помага да се намали телесната, уринарна и фекална мирис.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Liquid Chlorophyll - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Liquid Chlorophyll
  Back to content