OxyMax - Каливита

Go to content

OxyMax

OxyMax
Каливита Премиум
60 мл

додаток во исхраната
Количина на залиха: 21
3520 ден
OxyMax - капки кислород
25% попуст за прво купување >>
стрелка

кислород во капки

капки кислород

додаток во исхраната

Без соодветна снабденост на ткивата со кислород, нашето тело не може да функционира оптимално. Капките OxyMax® содржат стабилизирани молекули на кислород кои влегуваат во циркулацијата уште во усната празнина и на тој начин се зголемува оксигенацијата на ткивата.


За кого се препорачува?

Капките OxyMax® содржат молекули на стабилизиран кислород, кои влегуваат во циркулацијата после внесот во телото. Оваа форма е лесна за искористување од организмот и може да учествува во намалување на штетните ефекти на современиот начин на живот и да ја зголеми нашата физичка кондиција. Во градовите со аерозагадување, каде процентот на кислород во воздухот е помал, или во случај на зголемени потреби за кислород (како при тренирање на некој спорт или друг вид на зголемена физичка активност), OxyMax® може да биде од голема помош!

- на лица кои живеат во големите градови или се занимаваат со некој спорт,

- за зголемување на дотурот на кислород во телото,

- за подобрување на метаболизмот,

- за подобрување на спортиските резултати,

- за подобрување на енегијата и физиолошките процеси во организмот,

- за подобра апсорпција на витамини, минерали, аминокиселини и билки.


Дали знаевте дека...
просечно вдишуваме 5-8 литри воздух во минута, кој може да се зголеми до 50-60 литри при спортување?
60 мл

Дозирање
Измешајте 20 капки OxyMax® 3 пати дневно, во 200 мл негазирана, нехлорирана вода.

Дозирања во пакување: 30

Состав
Стабилизиран кислород (12000 PPM) 12 гр

Да не дојде во контакт со очите! Не го користете неразреден! Секогаш внимателно следете ги упатствата за разредување на течниот кислород! Не се препорачува на бремени жени и доилки!
Краток преглед на:
Без кислород, човечкиот живот е невозможно. Нашето тело не може да функционира хармонично, во избалансиран начин само ако клетките добиваат соодветно количество на кислород. Ако поради некоја причина клетки се помалку кислород од потребното, процесите на производство на енергија со кои се гарантира витални функции се оштетени. OxyMax® ефикасно може да им помогне на довод на кислород клетки.

Ние сите знаеме кислород е од витално значење за животот, да се биде неопходен компонента на процес со кој нашите клетки производство на енергија. Обично нашите тела се добие оваа кислород во воздухот кој го дишеме, но постојано зголемување на емисиите на јаглерод диоксид и други форми на загадување може да значи дека воздухот во урбаните центри може да има намалување на содржината на кислород. OxyMax содржи молекули на високо био стабилизира кислород, и, со внесување на крв низ дигестивниот систем, таа е наменета да им помогне на поддршка нивоа на кислород во метаболизмот.

Како кислород до клетките е потребно за искористеност на хранливи материи и производство на енергија, подобрена Кислород може да биде корисен за поддршка на атлетските перформанси и други облици на физичка активност. Кислород, исто така, помага во чистење на улиците на слободните радикали. Некои научници однос на клеточното оштетување предизвикано од слободните радикали, како една од основните причини за стареење.

Зголемување на снабдувањето со кислород може да им помогне на поддршка на имунолошкиот систем, како патогени микроорганизми често може да биде анаеробни. Ова значи дека тие бараат средина лишен од кислород за да опстанат и се размножуваат. Во присуство на кислород, всушност, може да убие како микроби.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  OxyMax - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  OxyMax
  Back to content