ImmunAid - Каливита

Go to content

ImmunAid

ImmunAid
Поддршка на имунитетот
180 капсули

Засилувач на имунитетот со мачкина канџа
Количина на залиха: 11
2457 ден
слаб отпор?Подобар имунитет на телото

ImmunAid е производ кој го зајакнува имунолошкиот систем кој содржи Мачја канџа (Cat Claw)

Особено ќе препорачаме за време на есенската и зимската сезона да се спречи настинка, како и по болеста да се зајакне имунитетот.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Мачја канџа - Cat Claw

Засилувач на имунитетот со мачкина канџа

ImmunAid е ефективен комплекс, во кој ја искомбиниравме силата на мачкината канџа која се користи со векови заедно со минералот цинк. Мачкината канџа придонесува во имуниот систем и со тоа го подготвува нашето тело за отпорност кон патогените микроорганизми. Ефектот на мачкината канџа е зајакнат со органски врзаниот цинк, кој исто така ја поддржува нормалната функција на имуниот систем. Двете активни состојки имаат и антиоксидантен ефект, па можат да обезбедат заштита не само од надворешни напади, туку и од оние кои доаѓаат од внатрешноста на телото.

 


За кого се препорачува?
 • Мачкината канџа придонесува во имуниот систем и со тоа го подготвува нашето тело за отпорност кон патогените микроорганизми. Ефектот на мачкината канџа е зајакнат со органски врзаниот цинк, кој исто така ја поддржува нормалната функција на имуниот систем. Двете активни состојки имаат и антиоксидантен ефект, па можат да обезбедат заштита не само од надворешни напади, туку и од оние кои доаѓаат од внатрешноста на телото.

Дали знаевте дека...
мачкината канџа се употребува со векови во Амазонија за третман на различни тумори, автоимуни и дигестивни заболувања?

* Antiinflammatory actions of cat’s claw: the role of NF-kappaB - Sandoval-Chacón M, et al, Aliment Pharmacol Ther. 1998 Dec;12(12):1279-89.
180 капсули

Дозирање
1 капсула 3 пати дневно или по препорака на лекар

Дозирања во пакување: 60

Состав
Мачја канџа во прав 400 мг
Цинк глуконат 3 мг

 • Треба да се консултирате со квалификуван лекар пред да земете било каков додаток.
 • Овој производ е наменет само за возрасни, и не треба да се преземат ако сте бремени или медицинска сестра.
 • Во случај на болести на дигестивниот систем, или било каков вид на медицинска состојба, или алергија, бараат квалификувани медицински совет пред да го користите овој производ.
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:
Имунолошкиот систем: отпорот и силата на нашето тело треба постојано да се поддржува; само за време на неволја! Ноктот мачка во активни агенти на ImmunAid може да го поддржува нормалното функционирање на нашиот имунолошки систем, помагајќи им да го зачуваме нашето отпор.

Мачја канџа (Uncaria tomentosa) е тропска лозата роден на џунглите на Јужна Америка. Тоа добива своето име од малиот, зависник трње во базата на лисјата, кој наликува на канџите на една мачка. Културите роден на амазонски басен се смета ноктот Мачка вреден билка со векови. Тоа е само неодамна дека модерната наука почна да се истражуваат оваа растенија единствена хранливи својства. Истражувањата покажале докази дека алкалоиди, танини и фитохемикалии во Мачја канџа им помогне на поддршка на производството и активноста на лимфните клетки, како и целокупниот оптимално функционирање на имунолошкиот систем. Таа, исто така може да се изложени на некои антибиотици и анти-воспалителни својства. Мачја канџа е, исто така, покажа анти-оксиданс ефекти.

Цинкот обезбедува нутритивна поддршка за здраво функционирање на имунолошкиот систем и учествува во нормалната клеточната делба.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  ImmunAid - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  ImmunAid
  Back to content