C 1000 - Продавница Каливита

Go to content
C 1000
100 таблети

Дозирање:
1 таблета на ден или по препорака на лекар

Состав
1000мг Витамин Ц
Мега дози на витамин Ц

Употребата на Витамин Ц (аскорбинска киселина) е корисна, а во одредени случаи и неопходна. Во случаи на настинки, грозница, употреба на некои лекови и контрацептивни средства, потребите од овој витамин се зголемуваат. Во широката палета на нашите производи, ќе сретнете повеќе видови на витамин Ц, а одберете го оној кој најмногу и одговара на вашата возраст и здравствена состојба.

За кого се препорачува?
Витаминот Ц припаѓа во групата на витамини кои се растворливи во вода. Активира повеќе ензими, има важна улога во дишењето на клетките и овозможува заштита од стрес. Исто така ја подобрува апсорпцијата на железото, а заедно со фолната киселина и витаминот Б12 го стимулира создавањето и производството на црвените крвни зрнца. Неговиот антиоксидантен ефект ја потпомага отпорноста на организмот. Неопходен е за функционирањето на нервниот систем и учествува во формирањето на структурата на сврзните ткива и го одржува интегритетот на кожата, коските и рскавицата. Витаминот Ц само неколку часа по внесувањето го напушта организмот. За таа цел денес ни се достапни препарати со одложено дејство (timed release), како Ц-500, Ц-1000 кои овозможуваат континуирана апсорпција.

Дали знаевте дека...
Една таблета C 1000 обезбедува количина на витамин Ц како во 2кг портокали или 20 кг јаболки!
Краток преглед на:
Витаминот Ц, (исто така познат како аскорбинска киселина) е вода растворлив витамин кој се користи од страна на метаболизмот во многу важни начини. Тоа им помага активира бројни ензими, има важна улога во ќелија дишење, и нуди заштита од стрес. Тоа им помага во апсорпцијата на железото, а заедно со фолната киселина и витаминот Б12 го стимулира црвени крвни клетки производство. Тоа им помага на поддршка на функционирањето на нервниот систем и учествува во структурните формирање на коските, крвните садови, сврзното ткиво и колаген. Тоа е исто така одличен антиоксидант, помагајќи да се заштитат клетките од оштетувања предизвикани од слободните радикали.

Освен на горенаведените функции, метаболичка побарувачка за витамин Ц може да се зголеми за такви нешта како физичка активност, пушење, пиење алкохол, недостаток на одмор, болест или лекови. Како Витаминот Ц е растворлив во вода, тоа не се складира во телото, но се онесвестува на метаболизмот релативно брзо. CaliVita® витамин Ц производи се формулирани за темпирано-ослободени, континуирана апсорпција. на тој начин обезбедувајќи одржлив биорасположивост

Во напредните формули како на пример C Плус, витамин Ц е во комбинација со биофлавоноиди (понекогаш се нарекува како витамин П) со кои се промовира апсорпција и искористување .. Заедно со витамин Ц, bioflavanoids помогне да се обезбеди хранлива поддршка за здрав циркулаторниот систем.

На природен витамин Ц, аскорбинска киселина молекули се поврзани заедно за да формираат повеќе, хемиски комплексни молекули, за кои на акцијата е многу повеќе од она што на едноставен синтетичка аскорбинска киселина.

ВНИМАНИЕ!
  • Треба да се консултирате со квалификуван лекар пред да земете било каков додаток.
  • Ако имате историја на камења во бубрезите, побарајте лекарски совет пред земање на витамин Ц додаток.
  • Да се ​​чува во добро затворени ладно, суво место, како Витаминот Ц е чувствителни на топлина и светлина.
  • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
  • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
  • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Back to content