Power Mins - Каливита

Go to content

Power Mins

Power Mins
Минерали и хелати Каливита
100 таблети

Минерален комплекс
Количина на залиха: 67
970 ден
За правилно функционирање на нашите животни процеси, витамини не се доволни - исто така ви се потребни минерали кои нашите тела не можат да ги произведат. Затоа, ние мора да им обезбедиме диета или додатоци во исхраната. Производот Power Mins ги содржи правилните пропорции на висококвалитетни минерали кои му се потребни на нашето тело.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

минерали и хелати

Минерален комплекс

Минералните материи и олигоелементите се од животно значење за правилно функционирање на организмот. Бидејќи тој не може самостојно да ги произведе, а ниту нашата исхрана не ги содржи во доволно количество и квалитет, мораме да ги надоместуваме во вид на додатоци на исхраната. Имено, недостиг на овие елементи, доведува до неправилно работење на организмот, па дури и до болест.


За кого се препорачува?

Калциумот е одговорен за здравјето на коските и забите. Магнезиумот е неопходен за функција на мускулите, а без бакар, железото не може да се вгради во хемоглобинот (крвниот пигмент). Во отсуство на хром, метаболизмот на шеќерите е неадекватен; јодот е потребен за соодветна работа на штитната жлезда, а манганот за функционирање на ензимите. Молибденот го помага метаболизирањето на шеќерите и мастите, а покрај тоа е составен дел на ензимот одговорен за искористување на железото. Калиумот го регулира метаболизмот на водата, ритамот и работата на срцето и го помага исфрлањето на разградните продукти при размената на материи. Селенот е многу важен антиоксиданс, кој го спречува стареењето на ткивата. Цинкот е неопходен за правилно функционирање на имунолошкиот систем.

 

100 таблети

Дозирање
1 таблета дневно или по препорака на лекар

Состав
Калциум 500 мг
Магнезиум 300 мг
Цинк 15 мг
Манган 8 мг
Железо 8 мг
Бакар 1 мг
Молибден 250 мцг
Јод 100 мцг
Хром 100 мцг
Селен 40 мцг

 • Консултирајте се со квалификуван медицински practioner пред да земете било каков додаток.
 • Овој производ е наменет само за возрасни.
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:
Покрај веќе добро позната улога на витамини, минерали и соодветна набавка на нашето тело е важна, како и. Моќ минути е посебна формула направени од специјални минерали. Нејзините состојки придонесе за правилно минерални снабдување на нашето тело.

Микроелементи се од клучно значење за голем број метаболички функции и, како такви, се апсолутно суштинско значење за доброто здравје. Некои состојки нашиот метаболизам потреби можат да се синтетизираат во организмот, но минерали не се меѓу нив. Сите минерали нашите тела треба и употреба мора да доаѓаат од нашата исхрана. Моќ минути е посебен комплекс на сите од најважните минерали во внимателно формулирана стапки за да се обезбеди оптимална исхрана поддршка за доброто здравје.

Калциумот е важно да се задржи здрава структура на коските и забите, и игра голема улога во процесот на коагулација на крвта. Ефикасно функционирање на нервниот систем бара ofmagnesium присуство. Магнезиум, исто така, поддржува синтезата на протеините и нормално клеточната делба. Калиумот помага поддршка нормален крвен притисок, и игра голема улога во хомеостазата преку промоција на осмотската рамнотежа помеѓу интрацелуларната и екстрацелуларната телесни течности. Цинкот е неопходен за правилно функционирање на имунолошкиот систем, дигестивниот и репродуктивниот систем. Манган помага за поддршка на системот за заштита на телото од слободните радикали, и е потребен елемент на протеини, јаглени хидрати и метаболизмот на мастите.

Железо игра витална улога во кислород транспортен систем на крв, и го поддржува правилен раст и диференцијација ќелија. Метаболизмот на железото е поддржан од бакар, кој исто така помага процесите на производство на енергија на телото преку учество на холестерол и шеќер во метаболизмот. Бакар, исто така, го поддржува здравото функционирање на централниот нервен систем. Јодот е неопходен за производство на тироидната жлезда hormones.Selenium е важен антиоксиданс, и им помага на поддршка на имунолошкиот систем. Хром учествува во соодветна метаболизмот на јаглените хидрати. Молибден е важно за формирање на неколку ензими, и исто така игра улога во користењето на железо.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Power Mins - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Power Mins
  Back to content