C 500 - Каливита

Go to content

C 500

C 500
Витамини Каливита
100 таблети

Големи дози на витамин Ц
(додаток во исхраната)
Количина на залиха: 30
763 ден
лимон - извор на витамин ЦПроизводот има продолжено ослободување со висока доза на природен витамин Ц од цитрус.

 • поддршка за имунитет
 • природен антиоксиданс
 • се препорачува на постари лица
 • и спортисти
25% попуст за прво купување >>
стрелка
Calivita C 500

Витамин Ц од цитрус

Големи дози на витамин Ц (додаток во исхраната)

Употребата на Витамин Ц (аскорбинска кислеина) е корисна, а во одредени случаи и неопходна.Во широката палета на нашите производи, ќе сретнете повеќе видови на витамин Ц, а одберете го оној кој најмногу и одговара на вашата возраст и здравствена состојба.


За кого се препорачува?

Витаминот Ц припаѓа во групата на витамини кои се растворливи во вода. Активира повеќе ензими, има важна улога во дишењето на клетките и овозможува заштита од стрес. Исот така ја подобрува апсорпцијата на железото, а заедно со фолната киселина и витаминот Б12 го стимулира создавањето и производството на црвените крвни зрнца. Неговиот антиоксидантен ефект ја потпомага отпорноста на организмот. Неопходен е за функционирањето на нервниот систем и учествува во формирањето на структурата на сврзните ткива и го одржува интегритетот на кожата, коските и рскавицата. Витаминот Ц само неколку часа по внесувањето го напушта организмот. За таа цел денес ни се достапни препарати со одложено дејство (тимед релеасе), како Ц-500, Ц-1000 кои овозможуваат континуирана апсорпција.

Ц Витаминот на CaliVita Ви помага во заштита на Вашето здравје, и тоа:
- Го штити телото од инфекции, настинки и ГРИП!!!
- Го поттикнува одбрамбениот систем!
- Ги штити клетките од стареење!
- Овозможува заштита од стрес!
- Има моќно антиоксидативно дејство!

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една талета C 500 обезбедува количина на витамин Ц како во 1 кг портокали или 10 кг јаболки!
100 таблети

Дозирање
1 таблета дневно

Состав
Витамин Ц 500 мг


C 500 е идеален начин за зајакнување на имунолошкиот систем во време кога тоа најмногу му е потребно, благодарение на современите методи на производство (технологија за одложено ослободување), обезбедувајќи постепена апсорпција и постојано ниво на активни состојки во телото и висока доза на витамин Ц.

Како дејствува витаминот Ц?


 • поддржува имунитет
 • помага во правилното функционирање на нервниот систем, одржувајќи соодветни психолошки функции
 • го намалува чувството на замор и замор
 • учествува во производството на колаген, кој има позитивен ефект врз функционирањето на крвните садови, кожата, непцата, коските, забите и 'рскавицата
 • придонесува за одржување на соодветен енергетски метаболизам
 • игра важна улога во заштитата на клетките од оксидативниот стрес
 • поддржува апсорпција на железо од храна и регенерација на намалената форма на витамин Е

Кој препорачуваме да користиме витамин Ц?


 • Сите лица во есенските и зимските месеци.
 • Спортисти и физички активни луѓе.
 • Луѓето изложени на стрес, кои сакаат да го зајакнат нервниот систем и да го намалат чувството на замор.
 • Постари луѓе во кои се зголемува потребата за овој витамин.
 • Жените користат орални контрацептиви.
 • Активни и пасивни тутунски пушачи.
 • Луѓето кои често пијат алкохол.
 • Луѓе кои сакаат да ја зголемат апсорпцијата на железо (особено жените на раѓање возраст).
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  C 500 - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  C 500
  Back to content