Evening Primrose Oil - Каливита

Go to content

Evening Primrose Oil

Evening Primrose Oil
Производи од лековити билки
100 гел капсули

масло од јаглика
Количина на залиха: 40
1398 ден
јагликаЗдрава кожа и нулти брчки

Маслото од јаглика му дава на кожата и косата здрав, млад изглед. Исто така го поддржува нашето "внатрешно здравје", учествува во работата на срцето и зглобовите. Исто така, има антиоксидантни својства.


25% попуст за прво купување >>
стрелка
CaliVita Evening Primrose Oil

масло од јаглика

масло од јаглика

Овој производ во својот состав содржи незаситените масни киселина на маслото од јаглика...


За кого се препорачува?

Незаситените масни киселина на маслото од јаглика се познати по неколку позитивни ефекти. Тие учествуваат во подобрување на здравјето на кожата и сврзните ткива и на тој начин учествуваат во убавината и еластичност на кожата. Тие успешно учествуваат во контролата на тоталниот холестерол и ЛДЛ фракцијата, како и на триглицеридите, а со тоа ја помагаат циркулацијата на крвта.

 

- на оние кои сакаат да го зачуваат здравјето на нивната кожа и коса,

- како дополнување на терпаијата за намалување на холестеролот,

- за ублажување на непријатните предменструални симптоми,

- како дополнување на диетата за намалување на телесната тежина.


Дали знаевте дека...
според истражувањата маслото од јаглика може да биде корисно надополнување на терапијата при ревматоиден артрит, благодарение во најголема мера на незаситените масни киселини кои ги содржи?*

* Effects of altering dietary essential fatty acids on requirements for  non-steroidal anti-inflammatory drugs in patients with rheumatoid arthritis: a double blind placebo controlled study - J J F BELCH, D ANSELL, R  MADHOK, A O’DOWD, AND R D STURROCK Annals of the Rheumatic Diseases, 1988; 47, 96-104
100 гел капсули

Дозирање
1 гел капсула дневно со оброк

Состав
Масло од јаглика 500 мг
-Цис-линолеинска киселина 306 мг
-Гама-линоленска киселина 45 мг

Незаситените масни киселини во маслото од јаглика се особено чувствителни на штетните ефекти на слободните радикали, па доколку употребувате повисоки дози на маслото од јаглика, се препорачува да земате и антиоксиданти! Пациенти со епилепсија не треба да го употребуваат овој производ! Лицата кои употребуваат лекови треба да се посоветуваат со лекар пре употреба на производот. Не се препорачува на бремени жени и доилки.
Краток преглед на:
Mасло од јаглика има неколку корисни ефекти врз нашето тело. Тоа им помага да се задржи нашата кожа и коса здрава и младешки и тоа може да биде одличен додаток за губење на тежината диети. Тоа придонесува за здрав срцев функционирање и, исто така, може да биде корисна во лекување на непријатните симптоми пред менструација.

Линолова киселина помага поддршка на кардиоваскуларно здравје, како што благотворно влијае ниска густина (LDL или "лош" холестерол) и триглицеридите во крвта. Исто така, линолова киселина се покажа за да помогне во метаболизмот на мастите и студии сугерираа тоа може да помогне за подобрување на посно мускулите на телото да се масти сооднос. Истражувањето, исто така, сугерираше дека линолова киселина може да има корисен ефект на изгледот и текстурата на кожата. Гама-линоленска киселина може да помогне во одржување на здравјето на епителот и сврзно ткиво, на тој начин поддржувајќи здрава кожа и коса.

Mасло од јаглика е исто така анти-оксиданс, помагајќи да се спречи оштетување на клетките предизвикани од слободните радикали. Исто така, истражувања покажале дека тоа е корисно да ги ублажи некои од непријатните симптоми се поврзани со ПМС (пред менструален синдром).
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Evening Primrose Oil - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Evening Primrose Oil
  Back to content