CoQ10 Lozenges - Каливита

Go to content

CoQ10 Lozenges

CoQ10 Lozenges
Антиоксиданси Каливита
30 таблети

Сублингвални таблети со коензим Q10 за брза апсорпција
Количина на залиха: 27
1573 ден
Екстра сила со CoQ10Екстра сила со CoQ10

Производот содржи коензим Q10 во форма на "сублингвални" таблети. Формата на таблетата, која може да се стави под јазикот (каде што се раствора), предизвикува активните состојки да се апсорбираат побрзо и поефикасно во телото.
25% попуст за прво купување >>
стрелка
Calivita Co Q10 Lozenges

Сублингвални коензим Q10

Сублингвални таблети со коензим Q10 за брза апсорпција

CoQ10 Lozenges е таблета која се става под јазик и содржи коензим Q10, со природен вкус на лимон, со побрзо ослободување и полесна апсорпција.

Производот CoQ10 Lozenges содржи коензим Q10 во форма на таблети наменети за сублингвална употреба со брза ресорпција. Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција.


За кого се препорачува?

CoQ10 Lozenges е таблета која се става под јазик и содржи коензим Q10, со природен вкус на лимон, со побрзо ослободување и полесна апсорпција бидејки активните состојки го избегнуваат дигестивниот систем и стигнуваат до клетките директно преку циркулацијата. Со овој производ ќе добиете повеќе енергија која ќе Ви помогне да се справите со ситуациите во кои сте изложени на зголемен напор, што е особено значајно за оние кои не можат да користат традиционални производи заради дигестивни проблеми.

 

- на лица изложени на голем ментален и физички напор, или лица кои живеат стресен начин на живот, за да добијат повеќе енергија,

- на лица кои се во периоди во кои им е потребна подобра кондиција (пр. пред испити или тренинзи),

- на лица кои имаат проблеми со апсорпцијата или други дигестивни проблеми,

- на лица со проблеми со непцата,

- на лица кои страдаат со тинитус (зуење во ушите)*,

- на лица кои не се хранат соодветно,

- во случај на употреба на некои лекови за намалување на холестеролот, лекови во психијатријата, лекови за контрола на крвниот притисок и контрола на дијабетот,

- на пушачи,

- на оние на кои им е важно здравјето на нивното срце,

- на секого на возраст над 30 години.


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Коензимот Q10има позитивен ефект на локалната инфламација на непцата преку подобрување на енергетските процеси во мембраните на устата? **

* A pilot clinical trial of the effects of coenzyme Q10 on chronic tinnitus aurium - Khan M, Gross J, Haupt H, Jainz A, Niklowitz P, Scherer H, Schmidt FP, Klapp BF, Reisshauer A, Mazurek B., Otolaryngol Head Neck Surg. 2007 Jan;136(1):72-7.

** Study of CoQ10-Enzymes in Gingiva from Patients with Periodontal Disease and Evidence for a Deficiency of  Coenzyme Q10 – Littaru et al, Proc. Nat. Acad. Sci. USA Vol. 71, No. 4, pp. 1456-1460, April 1974,
30 таблети

Дозирање
1 таблета се става под јазик на ден или по препорака на лекар

Состав
Коензим Q10 30 мг

Производот е чувствителен на топлина и светлина. Квалитетот на коензимот Q10 се намалува на темепратура на 35 степени целзиусови. Бремените жени и доилките треба да се консултираат со лекар пред употреба на коензим Q10!
CoQ10 Lozenges е богатство на коензим Q10 во форма на "сублингвални" таблети. Формата на таблетата, која може да се стави под јазикот (каде што се раствора), предизвикува активната состојка да се апсорбира побрзо и поефикасно, бидејќи во крвотокот оди директно со помош на крвните садови во устата. Таблетите имаат природен вкус на лимон и арома.

Коензимот Q10 е природна супстанција произведена од телото, неопходна за човековото здравје, која се јавува во скоро секоја клетка на телото.

За жал, неговата концентрација во телото се намалува по 30-годишна возраст. На 40-годишна возраст, природното производство на коензим Q10 е намалено за 25%. Освен тоа, без оглед на возраста, неговото производство е исто така инхибирано од стрес, фармаколошки лекови, пушење или радиотерапија.

Затоа е важно да се обезбеди коензим Q10 со помош на диететски додатоци.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  CoQ10 Lozenges - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  CoQ10 Lozenges
  Back to content