Mega CoQ10 Plus - Каливита

Go to content

Mega CoQ10 Plus

Mega CoQ10
Антиоксиданси Каливита
60 капсули

Kапсули со коензим Q10, бета каротен, селен и витамин Е
Количина на залиха: 32
2370 ден
коензим q10 за убавина
Мега доза на коензим Q 10
бета каротин, витамин Е и селен

младите
енергија
убавина
Благосостојба
и многу повеќе !!!
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Коензим Q10 и антиоксиданти

мега доза Q10 со антиоксиданти

Kапсули со коензим Q10, бета каротен, селен и витамин Е

Mega CoQ10 Plus e производ со висока доза на коензим Q10, во комбинација со триото антиоксиданти - бета каротен, витамин Е и селен,

Производот Mega CoQ10 Plus содржи коензим Q10, бета каротен (провитамин А), селен и витамин Е.Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Селенот и витаминот Е учествуваат во заштита на клетките од оксидативниот стрес. Селенот и витаминот А придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем. Витаминот А исто така придонесува во одржувањето на здрава кожа.


За кого се препорачува?

Го препорачуваме Mega CoQ10 Plus, производ со висока доза на коензим Q10, во комбинација со триото антиоксиданти - бета каротен, витамин Е и селен, во случаи на превенција и како терапија. Со земањето на високи дози коензим Q10, не само што ќе се чусвтвувате полни со енергија, туку ќе придонесете во нормализирање на крвниот притисок, ќе го зачувате здравјето на Вашето срце, Вашите очи и Вашите ментални способности, а воедно ќе направите многу во насока на превенција од напади на мигрена и подобрување на потенцијата. *

• на оние кои практикуваат тешка физичка или ментална работа , како и на атлети за зголемување на енергијата,

• на лица кои страдаат од кардиоваскуларни заболувања и проблеми со
притисокот, како и на оние кои им е важно да го зачуваат здравјето и функцијата
на овие органи,
• на лица кои страдаат од мигрена,
• на лица кои страдаат од тинитус (зуење во ушите)**,
• на лица кои страдаат од проблеми со непцата***,
• за подобра потенција кај мажите,
• во случаи на употреба на одредени лекови за намалување на холестеролот,
лекови во психијатријата, лекови за контрола на ритамот на срцето или за
контрола на дијабетот,
• за пушачи,
• за лица на кои им е значајно здравјето на очите,
• на оние кои бараат силна антиоксидантна заштита.

• на оние кои практикуваат тешка физичка или ментална работа , како и на атлети за зголемување на енергијата,
• на лица кои страдаат од кардиоваскуларни заболувања и проблеми со притисокот, како и на оние кои им е важно да го зачуваат здравјето и функцијата на овие органи,
• на лица кои страдаат од мигрена,
• на лица кои страдаат од тинитус (зуење во ушите)**,
• на лица кои страдаат од проблеми со непцата***,
• за подобра потенција кај мажите,
• во случаи на употреба на одредени лекови за намалување на холестеролот, лекови во психијатријата, лекови за контрола на ритамот на срцето или за контрола на дијабетот,
• за пушачи,
• за лица на кои им е значајно здравјето на очите,
• на оние кои бараат силна антиоксидантна заштита.


Дали знаевте дека...
Дали знаете дека дневна доза од 3x50 мг коензим Q10 може да го намали бројот на напди на мигрена за половина и да го намали нивното траење? ****

Извор:
* Lewin A, Lavon H. The effect of coenzyme Q-10 on sperm motility and function. Mol Aspects Med 1997;18S213-S219. Efficacy of coenzyme Q10 in migraine prophylaxis: A randomized controlled trial - P. S. Sándor, L. DiClemente, G. Coppola, et al. Neurology 2005;64;713
** A pilot clinical trial of the effects of coenzyme Q10 on chronic tinnitus aurium - Khan M, Gross J, Haupt H,Jainz A, Niklowitz P, Scherer H, Schmidt FP, Klapp BF, Reisshauer A, Mazurek B., Otolaryngol Head Neck Surg.2007 Jan;136(1):72-7.*** Study of periodontal disease and coenzyme Q - Iwamoto Y, Nakamura R, Folkers K, Morrison RF., ResCommun Chem Pathol Pharmacol. 1975 Jun;11(2):265-71.**** Open label trial of coenzyme Q10 as a migraine preventive - Rozen TD., et al, Cephalalgia. 2002Mar;22(2):137-41
** A pilot clinical trial of the effects of coenzyme Q10 on chronic tinnitus aurium - Khan M, Gross J, Haupt H, Jainz A, Niklowitz P, Scherer H, Schmidt FP, Klapp BF, Reisshauer A, Mazurek B., Otolaryngol Head Neck Surg. 2007 Jan;136(1):72-7.
*** Study of periodontal disease and coenzyme Q - Iwamoto Y, Nakamura R, Folkers K, Morrison RF., Res Commun Chem Pathol Pharmacol. 1975 Jun;11(2):265-71.
**** Open label trial of coenzyme Q10 as a migraine preventive - Rozen TD., et al, Cephalalgia. 2002
Mar;22(2):137-41
60 капсули

Дозирање
1 капсула дневно или по препорака на лекар

Состав
Коензим Q10 50 мг
Бета каротен 1000 И.Е.
Витамин Е 10 И.Е.
Селен 10 мцг

Внимание! Производот е чувствителен на топлина и светлина! Квалитетот на коензимот Q10 се намалува на температура над 35 °C. Бремените жени и доилките треба да побараат лекарски совет пред употреба.

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Mega CoQ10 - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Mega CoQ10 Plus
  Back to content