Strong Bones - Каливита

Go to content

Strong Bones

Strong Bones
Минерали и хелати Каливита
100 капсули

Калциум и магнезиум
Количина на залиха: 59
854 ден
Strong Bones
Strong Bones
250 капсули

Минерали и хелати Каливита
250 капсули

Калциум и магнезиум
стрелка

калциум и магнезиум за силни коски

Калциум и магнезиум


Производот Strong Bones е додаток во исхраната кој во својот состав ги содржи минералите калциум и магнезиум. Овие два минерали докажано учествуваат во одржувањето на здрави коски, здрави заби, придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем, како и во нормалната мускулна функција. Калциумот и магнезиумот исто така помагаат во одржување на нормалниот енергетски метаболизам, а магнезиумот и синтезата на протеините и во намалувањето на заморот. Магнезиумот придонесува во нормалната функција на нервниот систем, додека пак калциумот во нормалниот процес на невротрансмисија во мозокот. синтезата на протеините. Калциумот придонесува во нормалниот раст и развој на коските кај децата. Кога станува збор за жените во пост-менопауза, калциумот помага во намалување на губитокот на коскените минерали, кој пак е ризик фактор за настанување на фрактури кај оваа популација.


За кого се препорачува?

Би сакале да ја одбегнете остеопорозата?

Во тој случај, би требало да почнете со земање  калциум и магнезиум уште пред 30-тата година, превентивно. Имено, не случајно оваа болест ја нарекуваат “тивка болест “, бидејќи напаѓа неосетно и полека, а симптомите се забележуваат кога веќе проблемот е тука - коските се истенчуваат и лесно се кршат. Доколку на нашиот организам редовно и во оптимални количини  му обезбедуваме калциум и магнезиум, можеме да го избегнеме настанувањето на остеопороза и ефикасно да го зачуваме здравјето на коските.

 

Калциум

Тоа е минерална материја, неопходна за зачувување на здрави коски и зајакнување на  забите. Неговиот недостиг може да предизвика: рахитис, остеопороза, остеомалација и кариес. Со вообичаената исхрана, не внесуваме доволно количество  калциум и затоа речиси сите сме советувани да го надоместуваме. Потребите од калциум кај жената се нешто поголеми, особено во периодот по породувањето и во менопаузата, заради што им е неопходна поголема суплементација.

Магнезиум

Потребен е за ефикасно работење на нервниот систем, мускулите и бројните ензими. Учествува во управување со повеќе од 300 витално значајни ензими, со што игра важна улога во метаболизмот на шеќерите, мастите, нуклеинските киселини и белковини, како и во процесите на производство и искористување на енергијата. Магнезиумот ја намалува можноста за формирање на бубрежни и жолчни камења на база на калциум, а е неопходен и за вградување на калциумот во телото.

Особено е важно калциумот и магнезиумот да се внесуваат во идеален сооднос 2 : 1.


Дали знаевте дека...
Една таблета Strong Bones обезбедува количина на калциум како во една чаша млеко или едно парче сирење и количина на магнезиум како во половина чаша млеко или 3 парчиња (100gr) сирење!
100 капсули
250 капсули

Дозирање
4-6 таблети дневно со оброк или по препорака на лекар

Состав
Калциум 300 мг
Магнезиум 150 мг

 • Консултирајте се со вашиот лекар пред да земете овој производ, ако имате намера за преземање на какви било други калциум или магнезиум содржи додатоци заедно со овој производ. Високи дози на овие две супстанци во текот на еден подолг период може да има негативни последици по здравјето.
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:
Strong Bones е комплексна формула која содржи калциум и магнезиум, кои се важни градежни блокови во нашите коски. Двете активни компоненти на CaliVita® силни коски се калциум и магнезиум, во оптимални хранливи сооднос 2: 1, кој гарантира максимално искористување од страна на телото и го спречува камења во бубрезите. Дополнување на калциум и магнезиум може да помогне во одржување на нормалната структура на коските и забите и да имаат многу други бенефиции за пример е природно смирување и опуштање.

99% од калциумот во нашите тела може да се најде во коските и забите, а тоа е од витално значење за нивниот раст и структурните интегритет. Иако коски може да престанат да растат во полна зрелост, коските се уште треба континуирано снабдување на калциум, со цел да ја задржат својата сила, и правилно функционирање. Како и поддршка на здравјето на нашите скелетна структура и забите, калциум, исто така, игра важна улога во мускулната функција, функцијата на централниот нервен систем, и нормално на коагулацијата на крвта.

Магнезиумот е четвртиот елемент најзастапен минерал во телото. 60% на магнезиум во нашиот метаболизам може да се најде во скелетот, каде што им помага на поддршка и зачувување на нормалната структура на коските и забите. Таа, исто така, игра важна улога во нормалното функционирање на централниот нервен систем и мускулите. Тоа е, исто така, од витално значење фактор во процесот на производство на енергија од телото на, а помага и во синтезата на протеините и нормално клеточната делба.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Strong Bones - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Strong Bones
  Back to content