White Willow - Продавница Каливита

Go to content

White Willow

White Willow
100 капсули

Дозирање:
2-3 капсули шест пати дневно, максимум 18 капсули дневно

Состав:
400 мг Кора од бела врба
кора од бела врба која содржи салицилна киселина
Основна активна состојка на кората од белата врба, салицилатите или салицилната киселина има ефект на ацетилсалицилната киселина по метаболизирањето во црниот дроб и позната е како основна активна состојка на производот Aspirin®. Салицилната киселина е позната по нејзиното аналгетско и антипиретско дејство, а исто така и го спречува згрутчувањето на крвта. Соодветната примена на белата врба може да ги елиминира негативните ефекти кои препаратите кои содржат салицилна киселина ги создаваат на дигестивниот систем.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
  • на оние кои сакаат ефективнен производ без несакани ефекти,
  • како додаток на треманот кај артрит,
  • за превенција на тромбозата бидејки активната состојка на кората од белата врба, салицилната киселина, го намалува ризикот од згрутчување на крвта.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
екстрактот од кората од белата врба со векови се користи за третман на состојби на треска и воспаленија и за намалување на болката? Со хемиска модификација научниците ја идентификувале ацетилсалицилната киселина, што станал првиот “хит” лек.*

ВНИМАНИЕ!
Лицата кои употребуваат лекови треба да се консултираат со доктор пред употреба на производот. Не се препорачува на лица кои страдаат од чир на желудникот, дванаесетпалачното црево, болести на бубрезите и црниот дроб, астма, на бремени жени и доилки!
*Early drug discovery and the rise of pharmaceutical chemistry - Jones AW., Drug Test Anal. 2011 Jun;3(6):337-44
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content