MagneZi B6 - Продавница Каливита

Go to content

MagneZi B6

MagneZi B6
90 таблети

Дозирање:
1 таблета дневно или по препорака на лекар

Состав:
100 мг Магнезиум
5 мг Цинк
5 мг Витамин Б6 (пиридоксин)
Магнезиум, цинк, витамин Б6
Во денешно време и со ова брзо темпо на живот, човечкиот организам е секојдневно изложен на разни предизвици. Ако чувствувате дека немате енергија, во глобалната мрежа на CaliVita International конечно стигна долго очекуваниот MagneZi B6, кој ќе Ви ја обезбеди неопходната помош во текот на секојдневните оптеретувања!

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
Магнезиумот во организмот учествува во многубројни биохемиски процеси. Врши активирање на повеќе ензими, а посебно на оние кои учествуваат во процесите на производство на енергија. Сепак, најчесто може да се најде во вид на минерал кој учествува во заштита на нервниот систем, а неопходен е за нормално функционирање на мускулното ткиво. Како прв недостаток од него е главно појавувањето на грчеви, слабост и пореметување во функционирањето на мускулите. Правилното снабдување на магнезиумот исто така придонесува во одржувањето на здравото ниво на крвен притисок.

Витаминот Б6 најчесто е во комбинација со магнезиумот во додатоците на исхрана, бидејќи преку синергистичкото дејство помага во ефикасна абсорбција. Игра многу важна улога во одредени процеси на разградување и апсорбција на белковини, јаглени хидрати и масти, во правилно функционирање на имуниот систем и во процесите на делба на клетките, а воедно допринесува и во балансирањето на функцијата на нервниот систем.

Цинкот е важен активатор на ензимите, учествува во процесите на функција на имунот систем, а преку своите антиоксидативни својства придонесува за спречување на штетните оксидативни процеси. Бидејќи во организмот не се складира во голема мера, потребно е постојано да се внесува.
MagneZi B6 се препорачува на сите оние кои се изложени на зголемени физички активности (спортисти, лицата кои извршуваат тешки физички работи) или психички (стресно опкружување, испитни рокови) оптеретувања, како и на сите оние кои имаат потреба од дополнителна енергија за време на тешките денови.
ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една таблета MagneZi B6 обезбедува количина на магнезиум како 1 литар млеко!

ВНИМАНИЕ!
Лицата со бубрежни болести треба да се консултираат со лекар пред употреба на производот!
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content