C 300 Plus - Каливита

Go to content

C 300 Plus

C 300 Plus
Витамини Каливита
120 таблети

додаток во исхраната
Количина на залиха: 62
795 ден
дива розаПроизводот има продолжен ефект кој ја дополнува секојдневната исхрана со природни антиоксиданти: витамин Ц, дива роза, комплекс од цитрусни биофлавоноиди. Продолжената акција технологија на таблетот обезбедува долготрајни и постојани нивоа на активни состојки во телото.
25% попуст за прво купување >>
стрелка
Calivita C 300 Plus

Витамин Ц со биофлавоноиди

додаток во исхраната

Овие таблети содржат витамин Ц заедно со шипка во прав и биофлавоноиди, кои го зајакнуваат неговиот ефект.

За кого се препорачува?

Овој производ може, покрај добро познатите ефекти на витаминот Ц да ги намали симптомите на алергија.

Во современите препарати кои содржат витамин Ц има и биофлавоноиди, кои многу често се спомнуваат како витамин П. Биофлавоноидите ја стимулираат апсорпцијата на витаминот Ц и нивниот ефект е многу подобар кога се земаат заедно. Во човековото тело биофлавоноидите не се синтетизираат, затоа истите мора да се внесуваат преку исхраната. Оваа група често пати се користи во случаи на спортски повреди. Ја ублажува болката, го контролира крвавењето и симптомите предизвикани од ниското ниво на калциум. Биофлавоноидите заедно со витаминот Ц ја чуваат и штитат внатрешната структура на капиларите. Тие имаат антибактериски својства и ја подобрувааат циркулацијата.

 
Ц Витаминот на CaliVita Ви помага во заштита на Вашето здравје, и тоа:
- Го штити телото од инфекции, настинки и ГРИП!!!
- Го поттикнува одбрамбениот систем!
- Ги штити клетките од стареење!
- Овозможува заштита од стрес!
- Има моќно антиоксидативно дејство!

Во современите препарати кои содржат витамин Ц има и биофлавоноиди, кои многу често се спомнуваат како витамин П. Биофлавоноидите ја стимулираат апсорпцијата на витаминот Ц и нивниот ефект е многу подобар кога се земаат заедно. Во човековото тело биофлавоноидите не се синтетизираат, затоа истите мора да се внесуваат преку исхраната. Оваа група често пати се користи во случаи на спортски повреди. Ја ублажува болката, го контролира крвавењето и симптомите предизвикани од ниското ниво на калциум. Биофлавоноидите заедно со витаминот Ц ја чуваат и штитат внатрешната структура на капиларите. Тие имаат антибактериски својства и ја подобрувааат циркулацијата.
120 таблети

Дозирање
1 таблета дневно

Состав
Витамин Ц 300 мг
Шипка 100 мг
Цитрусен биофлавоноиден комплекс 30 мг


C 300 Plus with Rose Hips and Bioflavonoids во прилог на зголемена доза на витамин Ц, исто така, содржи комплекс од цитрусни биофлавоноиди и плодови во прав од дива роза. Технологијата на одложено ослободување обезбедува долготрајни и постојани нивоа во телото.

ВИЕ ЗНАЕТЕ ДА?
Една C 300 Плус таблета обезбедува колку витамин Ц како 3 кг киви или банани!

C 300 Plus е најдобриот избор за секој ден од годината.

Кого особено препорачуваме?

 • Сите да го зајакнат имунитетот и заштитата на телото од оксидативен стрес.
 • Жители на загадени агломерации.
 • Корисници на мобилни телефони, компјутери и сл.
 • Луѓето кои се грижат за појавата на кожата и состојбата на крвните садови, коските, 'рскавицата, забите и непцата.
 • Жените користат орални контрацептиви.
 • Активни и пасивни тутунски пушачи.
 • Луѓето кои често пијат алкохол.
 • Сите кои сакаат да ја зголемат апсорпцијата на железо (особено кај жените од раѓање).
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  C 300 Plus - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  C 300 Plus
  Back to content