Lion Kids C - Каливита

Go to content

Lion Kids C

Lion Kids C
Витамини Каливита
90 таблети

Витамин Ц за деца
Количина на залиха: 54
562 ден
дете на снегТаблети со висока содржина на природен витамин Ц, произведени со најнова технологија. Производот совршено го зајакнува имунолошкиот систем. Lion Kids C содржи витамин Ц добиен исклучиво од природни извори.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Природен витамин Ц за деца

Постои ли поголемо богатство од здравјето на детето?

Витамин Ц за деца

Постои ли поголемо богатство од здравјето на детето?

Кај децата во предучилишна и училишна возраст од исклучителна важност е внесот на соодветни хранливи материи, витамини и минерали. Недостигот на овие состојки може да предизвика сериозни проблеми по здравјето и секојдневните активности на детето, исто како што во голема мера  влијае и на животот на возрасните.


За кого се препорачува?

Со оглед на фактот дека детската исхрана не е ни од далеку идеална, а  со современиот начин на исхрана, ја изгубила својата некогашна хранлива вредност, се препорачува и децата да земаат додатоци во исхраната кои содржат витамини и минерали. Лион Кидс витаминските таблети за џвакање, за деца од прeдучилишна и училишна возраст, се состојат од природни принципи на дејствување, а благодарение на хелатниот облик во кој се наоѓаат ефикасно се апсорбираат. Не содржат шеќер, вештачки бои и конзерванси. Затворачот на шишето ја гарантира сигурноста против детската љубопитност. Таблетите се во форма на животни и со вкус на тропско овошје

90 таблети за жвакање

Дозирање
1-3 таблети за жвакање дневно

Состав
Витамин Ц 45 мг


Lion Kids C е вкусен производ со витамин Ц во форма на животни слични на таблетите. Нивната форма и форма сигурно ќе го олеснат администрацијата на овој додаток во исхраната на децата и на забавен начин за нив. Lion Kids C не содржи шеќер, што го прави пријателски за заби.

Производот содржи засладувачи.

Како дејствува витаминот Ц?

 • поддржува имунитет
 • помага во правилното функционирање на нервниот систем, одржувајќи соодветни психолошки функции
 • го намалува чувството на замор и замор
 • учествува во производството на колаген, кој има позитивен ефект врз функционирањето на крвните садови, кожата, непцата, коските, забите и 'рскавицата
 • придонесува за одржување на соодветен енергетски метаболизам
 • игра важна улога во заштитата на клетките од оксидативниот стрес
 • поддржува апсорпција на железо од храна и регенерација на намалената форма на витамин Е

Побарувачката за витамин Ц се зголемува, меѓу другите во есен и зима, во период на зголемена телесна температура и при земање одредени лекови.

Кој ги препорачуваме таблетите на Lion Kids C?

 • Деца, за да им помогнат на нивното здравје, развој, ментална и физичка состојба и правилно функционирање на имунолошкиот систем.
 • Луѓе кои претпочитаат додатоци во исхраната во вид на таблети.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Lion Kids C - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Lion Kids C
  Back to content