qProtect - Продавница Каливита

Go to content

qProtect

qProtect
90 таблети

Дозирање:
1-3 таблети дневно или по препорака на лекар

Состав:
3000 И.Е. Бета каротен
60 мг Витамин Ц
10 И.Е. Витамин Е
20 мцг Селен
50 мг Лист од гинко билоба
антиоксидант со гинко
qProtect е производ за секојдневна заштита на клетките кој во својот состав ја содржи билката гинко билоба. Оваа билка овозможува соодветна циркулација на крвта, ја подобрува мозочната функција, концентрацијата и меморијата. Овој производ го надополнивме со четири значајни антиоксиданти: витамин Ц, бета каротен, витамин Е и селен, кои можат да бидат особено делотворни доколку се даваат во комбинација и да обезбедат соодветен дотур на кислород и хранливи материи на клетките.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • на секој кој сака секојдневна антиоксидантна заштита,
 • на лица изложени на секојдневен стрес,
 • на секој кој сака да ја одржи менталната и физичката свежина,
 • на постари лица кои сакаат да ја задржат нормалната мозочна функција и меморијата,
 • на лица кои страдаат од кардиоваскуларни проблеми,
 • на лица кои имаат студени екстремитети,
 • на лица кои страдаат од тинитус (зуење во ушите),
 • на лица со несоодветен начин на исхрана,
 • на активни и пасивни пушачи како и лица изложени на аерозагадување,
 • на лица кои редовно конзумираат алкохол.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Слободните радикали не се јавуваат само од надворешни извори, туку и нашето тело секојдневно ги конзумира? Антиоксидантите ја помагаат заштитата од штетните ефекти на слободните радикали, додека истовремено ги забавуваат знаците на стареењето.

ВНИМАНИЕ!
Доколку производот се зема подолг период и во поголеми дози, може да се појават: црвенило, чешање, анксиозност, несоница, пролив или повраќање. Употребата на гинко билоба не е препорачлива за време на бременост, доење, истовремено со употреба на антикоагуланси и пред операција, затоа што може да го продолжи времето на згрутчување на крвта. Пациентите со дијабет треба да се консултираат со лекар пред употреба на производот.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
 1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
 2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
 3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
 4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
 5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
 6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
 7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content