Ginkgo XC - Каливита

Go to content

Ginkgo XC

Ginkgo XC
Производи од лековити билки
100 таблети

производ од Ginkgo biloba
Количина на залиха: 29
1113 ден
Ginkgo XC - производ од Ginkgo biloba
25% попуст за прво купување >>
стрелка
Calivita Ginkgo Xc

Ginkgo biloba

производ од Ginkgo biloba

Ginkgo XC е производ кој содржи големи количини на екстракт од листот на Ginkgo biloba, кој успешно ја подобрува циркулацијата на крвта, снабдувањето на ткивата со кислород, здравата мозочна функција, а воедно како силен антиоксидант ги штити клетките од штетното влијание на слободните радикали.

 


За кого се препорачува?

- на повозрасни лица за здрава мозочна функција,

- во случај на зголемен напор,

- на лица со студени екстремитети кои тешко се затоплуваат,

- на лица кои бараат силна антиоксидантна заштита.


Дали знаевте дека...
билката Gingko била употребувана во Кина во нардоната медицина уште 2600 п.н.е? Главната примена била во третманот на астма и бронхит.
100 таблети

Дозирање
1 таблета или по препорака на лекар

Состав
Екстракт од лист од Гинко Билоба (стд.24% флавонгликозиди,6%терпени, 50:1) 90 мг

Производот не се препорачува за деца. Употребата на Gingko biloba треба да се избегнува во периодот на бременост и доење. Во случај на дијабет и проблеми со коагулацијата, побарајте совет од лекар пред употребата на Gingko biloba!
Краток преглед на:
Ginkgo XC е висока потентност формула која содржи 90 mg екстракт од Гинко билоба за поддршка на нормалниот проток на крвта и функцијата на мозокот. Екстракт од Гинко исто така, обезбедува силни антиоксидантни својства за заштита на нашите клетки од слободните радикали.

Гинко билоба е еден од најстарите дрвја на историјата на Земјата. И покрај тоа што се случи не порано од 17 век што стана нашироко познат во западниот свет (првиот фиданка, кој е се уште жив, беше поставена во 1730 година во Холандија), тоа станува се повеќе и повеќе популарен. Поради своите одлични здравствени придобивки, а денес е една од најпознатите широко се продаваат билки.

Гинко билоба е еден од најстарите дрвја на историјата на Земјата. И покрај тоа што се случи не порано од 17 век што стана нашироко познат во западниот свет (првиот фиданка, кој е се уште жив, беше поставена во 1730 година во Холандија), тоа станува се повеќе и повеќе популарен. Поради своите одлични здравствени придобивки, а денес е една од најпознатите широко се продаваат билки. Гинко билоба е листопадни дрвја, што е само содржани видови на филијалата Ginkgophytae. Тоа може да се развиле пред околу 200 милиони години, во камено време на историјата на Земјата; поради што често се нарекува како жив фосил. Таа е уникатна во растителното царство, нема блиски роднини.

Гинко е од автохтоно потекло на Кина, но благодарение на својата популарност, тоа е широко се шири низ целиот свет. Тоа опстојувале речиси непроменета за 150 милиони години, што може да се припише на фактот дека во оваа област климата остана умерена време и по мраз-годишна возраст. Подоцна го преживеа благодарение на грижата на монасите, како за своите одлични здравствени придобивки тие се поклонуваа како на свето дрво.

Активната агенти на гинко билоба може да се поделат во две групи: флавоноиди и терпени. Најважните активни агенти на флавоноиди група се kempferol и кверцетинот. Од редот на активните материи кои припаѓаат на terpene група ginkgolid и bilobalid се најзначајните. Во последниве две супстанции може да се најде само во оваа фабрика. Гинко флавоноиди придонесуваат за нормално функционирање на циркулаторниот систем и соодветна протокот на крв, како и, консеквентно на снабдувањето со кислород и хранливи материи на клетките. Поради тоа, посебно се препорачува кај постарите возраст (за одржување на оптимално ниво на функцијата на мозокот), во случај на пресилвам, или за лица кои се соочуваат со чести студенило на екстремитетите. Покрај тоа гинко е моќен антиоксидант, неговите активни агенси може да понуди помош против мобилен штетните ефекти на слободните радикали.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Ginkgo XC - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Ginkgo XC
  Back to content