Shark Aid - Каливита

Go to content

Shark Aid

Shark Aid
Производи од рибно и морско потекло
90 таблети

‘рскавица од ајкула
Количина на залиха: Во моментот нема на залиха
2058 ден
ајкулаShark Aid е производ кој содржи 'рскавица на ајкули. Активните компоненти на 'рскавицата на ајкулите придонесуваат за здрава состојба на зглобовите и правилен процес на хондрија. Особено се препорачува за спортисти и луѓе кои прават тешка физичка работа, тежат на зглобовите.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

'рскавица на ајкули

‘рскавица од ајкула

Shark Aid е додаток во исхраната кој содржи ‘рскавица од ајкула. Составот на ‘рскавицата од ајкула е ист како и на човечката ‘рскавица, богат со хондроитин сулфат...


За кого се препорачува?
Shark Aid е додаток во исхраната кој содржи ‘рскавица од ајкула, што има благотворно дејство врз функцијата на зглобовите. Составот на ‘рскавицата од ајкула е ист како и на човечката ‘рскавица, богат со хондроитин сулфат, кој меѓу другото е познат и по својот антивоспалителен ефект.
 • атлетичари и лица кои извршуваат тешка физичка работа, за да ги намалат штетните ефекти на екстремниот притисок врз нивните ‘рскавици,
 • на постари лица за да го поддржат здравото функционирање на ‘рскавицата и да ја обезбедат соодветната количина на хондроитин,
 • како додаток на терапијата за ревматски заболувања.

Дали знаевте дека...
ајкулите немаат коски во телото, само ‘рскавици?
90 таблети

Дозирање
2 таблети пред јадење, 3 пати во денот. или по препорака на лекар

Состав
Сомелена сушена рскавица од ајкула 750 мг

Поради својот инхибиторен ефект кон создавањето на крвни садови, ‘рскавицата од ајкула не треба да се користи за време на бременост и доење и пред и по операции и хрируршки интервенции. Не го употребувајте производот доколку сте алергични на риба или школки! Фоколку имате некакво кардиоваскуларно заболување, консултирајте се со Вашиот лекар пред употребување на производот.
Ајкулите живеат на Земјата за повеќе од 400 милиони години во неизменета форма. Овие т.н. 'рскавичните риби обработува одлична здравствена состојба, и секој дел од телото им служи на опстанок. Се применува како додаток во исхраната, 'рскавицата од ајкула поддржува здравото функционирање на зглобовите.

Ајкулите се појави пред околу 400 милиони години, а се смета дека се првите животни да се развие комплекс мулти-сцена имунолошкиот систем. Иако механика на имунолошкиот систем ајкула не е целосно проучувале или разбрана, ајкулите се појавуваат да биде исклучително отпорни на болести и инфекции. Една од причините може да биде дека, додека луѓето имаат антитела кои се "спие" и мора да бидат активирани за да одговорат на патоген, ајкулите се чини дека имаат антитела кои се генетски кодирани да биде подготвен во секое време. Така ајкулата можат да имаат многу побрзо и поефикасно имунолошкиот одговор од луѓето. Исто така, ајкули имаат две, уникатен лимфните органи (epigonal и Лајдиговите жлезда), кои се наоѓаат во ниту една друга видови на животни. Имајќи две дополнителни жлезди кои се вклучени во леукоцитите (т.е. бели крвни клетки) формирање може да обезбеди супериорна поддршка на имунолошкиот систем, но тоа, исто така, може да биде компензација за фактот дека ајкулите немаат коски, типична локација за производство на леукоцитите во луѓето.

Ајкула скелети се направени целосно од 'рскавицата, и ова може да биде уште еден фактор, како што некои студии сугерираат дека рскавица на ајкула се стреми да го инхибираат формирање и растот на нови крвни садови. Ваквата акција може да го инхибираат некои патогени случувања во телото, како што се развој на настаните може да бара зголемување на кислород и снабдувањето со крв да расте и да ги прошират своето влијание врз метаболизмот.

Друго истражување се фокусираше на 'рскавицата од ајкула како хранлива помош за зглобовите. Тоа може да помогне да се обезбеди хранливи материи кои се користат во соодветна chondrification (изградба на нова 'рскавица ткиво), а некои студии покажале дека' рскавицата од ајкула, има анти-воспалителни својства.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Shark Aid - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Shark Aid
  Back to content