Resveratrol PLUS - Продавница Каливита

Go to content
Resveratrol PLUS
60 капсули

Дозирање:
1 капсула дневно или по препорака на лекар

Состав:
100 мг Екстракт од ресвератрол
50 мг Екстракт од семки од грозје
20 мг Коензим Q10
ресвератрол со коензим Q10
Во овој производ со врвен квалитет го искомбиниравме исклучителниот ресвератрол добиен од црно вино со семки од грозје кои ги штитат крвните садови со конезимот Q10 кој им дава енергија на клетките, за да ја обезбедиме најдобрата заштита на кардиоваскуларниот систем. Исто така, состојките на овој производ помагаат во заштитата од слободните радикали и го забавуваат процесот на стареењето.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • на лица кои страдаат од кардиоваскуларни заболувања и проблеми со крвниот притисок, на лица кои имаат фамилијарна анамнеза за таков вид на заболувања и сите оние кои сакаат да го зачуваат здравјето на сопственото тело,
 • на лица изложени на ментален и физички напор,
 • на оние кои живеат стресен начин на живот,
 • на пушачите,
 • на оние кои сакаат да ги почувствуваат позитивните ефекти на ресвератролот без притоа да треба да конзумираат алкохол,
 • на секој кој сака да живее подолг, поздрав и поактивен начин на живот.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Треба да испиете 10 шишиња црно вино и да изедете 4 кг лосос за да си обезбедите доволно ресвератрол и коензим Q10 како во една таблета Resveratrol Plus!
Французите кои се познати по умереното конзумирање на вино се поздрави и живеат подолго во споредба со други нации кои конзумираат иста количина на заситени масни киселини? Откриено е дека поволниот ефект не е резултат на самиот алкохол, туку на ресвератролот пронајден во црното вино.*

ВНИМАНИЕ!
Доколку страдате од хронично заболување или земате лекови, консултирајте се со Вашиот лекар пред да го земете производот!

*The French Paradox; Lessons for other countries - Ferrieres, J. (2004).  Heart 90 (1): 107–111
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
 1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
 2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
 3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
 4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
 5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
 6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
 7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content