Beta Carotene 9000 IU - Каливита

Go to content

Beta Carotene 9000 IU

Beta Carotene 9000 IU
Витамини Каливита
100 гелкапсули

Бета каротен
Количина на залиха: 31
926 ден
морков - извор на бета каротен
Природниот бета каротен е:

   • убава и подолготрајна тен
   • здрави очи
   • убава и здрава кожа
   • подобар отпор
   • антиоксидантна заштита
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Природен бета каротен

Бета каротен

Нашиот организам го синтетизира Витаминот А од бета каротенот во определени (потребни) количества.


За кого се препорачува?
Бета каротенот игра важна улога во одбраната од слободните радикали.

Бета каротенот припаѓа во група на каротеноиди и исполнува две важни функции. Како антиоксидант учествува во блокирањето на штетните оксидирачки процеси во организмот, помага во одржување на компактноста на клетките и ткивата. Од друга страна бета каротенот е еден од провитамините на витаминот А. Тоа значи дека нашиот организам – според неговите потреби – од него произведува витамин А во црниот дроб. Бидејќи во производството и апсорбцијата на витаминот А учествуваат незаситените масни киселини, ви препорачуваме да го конузмирате со оброк.

Покрај неговиот силен антиоксидантен ефект тој допринесува за добро здравје на кожата, ја штити слузницата на усната шуплина, носот, ждрелото, душниците и белите дробови и влијае на нормално функционирање на нервниот систем како и на нормалното формирање на коските.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една таблета Beta Carotene обезбедува количина на бета каротен како во 14 кајсии!
100 гел капсули

Дозирање
1-2 гел капсули дневно

Состав
Бета каротен 9000 И.Е.


Бета каротенот е одличен антиоксиданс, го подобрува видот и ја подобрува убавината.

Бета-каротенот припаѓа на семејството каротеноиди и е најактивен провитамин на витамин А. Што значи тоа? Па, човечкото тело - во согласност со сопствените потреби - со помош на црниот дроб може да го претвори бета-каротен во витамин А кој игра важна улога во функционирањето на нашето тело:

За што функционира бета-каротенот

 • го поддржува одржувањето на точниот вид
 • се грижи за состојбата на мукозните мембрани
 • поддржува зачувување на здрава кожа
 • тоа позитивно влијае врз функционирањето на имунолошкиот систем
 • учествува во одржување на нормалниот метаболизам на железо

Кого особено препорачуваме?

 • Луѓе кои сакаат да одржуваат здрав изглед на кожата, особено за време на изложеноста на УВ зрачење.
 • Луѓе кои сакаат да се грижат за нивните очи.
 • Сите на кои им е потребна ефикасна антиоксидантна заштита.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Beta Carotene - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Beta Carotene 9000 IU
  Back to content