Liver Aid - Каливита

Go to content

Liver Aid

Liver Aid
Други производи Каливита
100 капсули

додаток во исхраната
Количина на залиха: 9
2718 ден
Liver Aid - Заштита на црниот дроб
25% попуст за прво купување >>
стрелка

холин, cилимарин и аминокиселини

Заштита на црниот дроб

додаток во исхраната

Црниот дроб е орган од витално значење, т.н. лабораторија на организмот која секогаш работи со "полна пареа". Тој има двократна задача да ги синтетизира корисните и важни сусптанции, а од друга страна да ги разградува и елиминира штетните материи, односно го чисти организмот од отрови. Бидејки црниот дроб е толку важен орган природно е да му се посвети посебно внимание. Во составот на овој производ се наоѓаат силимаринот (како екстракт од билката млечен трн), комплекс од аминокиселини, хром и селен.


За кого се препорачува?

Liver Aid e комплексен производ за заштита на црниот дроб кој содржи аминокиселини и олигоелементи. Посебно се препорачува за личности кои редовно земаат лекови и алкохол.

Аргининот и другите аминокиселини го заштитуваат црниот дроб и му помагаат во неговата детоксикациска улога за неутрализирање на штетните и отровни метаболни нуспојави во нашиот организам. Аргининот се смета и за активна материја која ја зголемува потенцијата.

Постои разлика меѓу метаболните својства на здравата и патолошката клетка. Здравите клетки го апсорбираат потребното количество на неопходни нутритиенти за нивниот метаболизам, додека туморските, се обидуваат да го апсорбираат сето распо-ложливо количество на хранливи материи околу нив, а за сметка на здравите клетки. Телото, на таквата клетка и праќа сигнал да се самоуништи преку одредени молекули во крвта. Според биохемичарот, д-р Кулчар Џули, создавачот на производот Culevit, во организмот постои пасивен одбранбен систем составен од 16 различни молекули, присутни во циркулацијата. Откако заболените клетки ќе ги апсорбираат овие молекули во големо количество, информацијата за самоуништување е пренесена до нив и така се уништуваат несаканите клетки. Но, за оптимално функционирање на одбранбениот систем потребно е негово постојано  снабдување со заштитни хранливи материи.

100 таблети

Дозирање
3-6 таблети дневно или по препорака на лекар

Состав
Л-Аргинин 100 мг
Л-Цистеин 100 мг
Л-Орнитин 100 мг
Метионин 100 мг
Алфа-кетоглутарна киселина 100 мг
Екстракт од Силимарин 60 мг
Л-Карнитин 50 мг
Холин 25 мг
Алфа-липоична киселина 12.5 мг
Хром 25 мцг
Селен 10 мцг

 • Треба да се консултирате со квалификуван лекар пред да земете било каков додаток.
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:
Црниот дроб е орган од огромно значење што може да се гледа како на "големите индустриски работник" секогаш функционира со полн капацитет. Тој игра двојна улога во синтетизирање важни материи за организмот и рушење на штетни материи, а со тоа за детоксикација на телото. Активни во LiverAid поддршка на здравото функционирање на црниот дроб по природен пат.

Црниот дроб е еден од најкомплексните и важни органи во телото. Тоа игра улога во синтезата, преработка и / или уредување на различни соединенија кои се од витално значење за правилно функционирање метаболички, како гликоген, липопротеини, жолчката, витамини, амино киселини, крвната плазма, тромбоцити и хемоглобинот. Една од главните функции на црниот дроб е да им помогне на телото во преработка и отстранување на отпад и токсини. Метаболизмот на протеини произведува амонијак, кој е отровен за телото. Црниот дроб претвора амонијак на уреа, кој потоа се излачува од телото во урината. На црниот дроб, исто така, е главно одговорна за рушење и отстранување на други токсични материи од крвта, како што се алкохолот и дрогата.

Веројатно затоа што на критичноста на функциите што ги извршува, црниот дроб е во можност да се регенерира клетките. Нутритивна поддршка за таков регенерација може да дојде од кои содржат сулфур амино киселини како што се метионин и цистеин, како и други aminos како аргинин и орнитин. Помалку од оптимална функција на црниот дроб може да предизвика масти се акумулира во црниот дроб, а тоа не се смета за здрав. Истражувањата сугерираат дека материи како хром, carntitine и холин може да игра улога во подобрена масти и јаглени хидрати метаболизам во црниот дроб. А flavanoid комплекс наречен silymarin, кои произлегуваат од Трн дама, е ефикасно анти-оксиданс и е проучен за корисни ефекти врз функцијата на црниот дроб.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Liver Aid - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Liver Aid
  Back to content