Chelated Zinc - Каливита

Go to content

Chelated Zinc

Chelated Zinc
Минерали и хелати Каливита
100 таблети

Органски цинк
Количина на залиха: 10
549 ден
цинк
Таблети кои содржат органско соединение на цинк во форма на хелати, добро апсорбирани и ефикасно користени од телото.
25% попуст за прво купување >>
стрелка
Calivita Chelated Zinc

Cynk organiczny

Органски цинк

Современи таблети кои содржат органски соединенија на цинкот. Хелатните врски обезбедуваат целосна апсорпција и искористување.


За кого се препорачува?

Посебно се препорачуваат за машкиот пол!

Во организмот се собира релативно мало количество цинк, заради што е потребно постојано да се надоместува. При недостиг на цинк се забавува развојот на мускулите и ослабнува имунолошкиот систем. Тој ги контролира и регулира метаболните процеси, функционирањето на ензимските системи и целовитоста на клетките. Неопходен е за синтеза на белковини, производство на ДНК и инсулин. Ја регулира способноста на мускулите за контракција и го забрзува зараснувањето на раните. Го засилува растењето и менталната свежина, може да помогне при некои ментални пречки, а бидејќи цинкот е потребен за нормално создавање на тестостерон и сперма, некои случаи на нарушена потентност, можат да се објаснат со недостиг на цинк. Не случајно остригите се познати како афродизијак (средство за засилување на сексуалниот нагон), со оглед на тоа што содржат големо количество цинк. При недостиг на цинк се зголемува апсорпцијата на тешките метали во телото и спротивно, со внес на цинк се намалува вградувањето на отровните материи.


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една таблета Chelated Zinc обезбедува количина на цинк колку што има во 28 јајца или 3.5 литри млеко!
100 таблети

Дозирање
1 таблета дневно или по препорака на лекар

Состав
Цинк 15 мг


Цинкот е еден од најважните микронутриенти. Учествува во метаболизмот на макронутриенти. Таа е присутна во секоја клетка на телото, но нејзините ресурси се ограничени. Поради оваа причина, треба редовно да му ја давате диетата, а во некои ситуации, како што живеат во загадена средина или ако користите неправилно избалансирана диета - вреди да се земе во форма на диететски додатоци.

Цинкот се наоѓа во секоја клетка на телото. Скелетни мускули и коски содржат речиси 90% од вкупната количина на цинк во телото, додека во крвта има мала количина на овој елемент.

Како функционира цинкот?

 • е суштински елемент на ензимите
 • ја поддржува заштитата на клетките од штетните ефекти на слободните радикали
 • го поддржува правилното функционирање на имунолошкиот систем
 • помага во одржување на правилна визија и когнитивни процеси
 • помага да се одржи здрава структура на кожата, косата, ноктите и коските
 • учествува во процесот на клеточната поделба
 • помага во правилната синтеза на ДНК
 • тоа се грижи за одржување на соодветна кисело-алкална рамнотежа на телото
 • има корисен ефект врз плодноста, репродуктивната функција
 • помага да се одржи нивото на тестостерон во крвта десно.
 • Во најсовремените препарати - како што е хелатниот цинк - цинкот е во хелатна форма. Во оваа форма, таа е максимално апсорбирана, бидејќи телото најдобро се занимава со хелатните форми.
 • Калциумот и повисоките дози на влакна може да ја намалат апсорпцијата на цинк.
 • Побарувачката за повисоки дози на цинк се наоѓа во случај на зголемена физичка активност, тешка физичка работа, кај бремени жени и во текот на доењето.

Кој препорачуваме да користиме цинк посебно за?

 • Луѓе кои живеат во загадена средина поради антиоксидантна активност.
 • Сите луѓе во периодот на зголемен стрес.
 • Спортисти и луѓе кои прават тешка физичка работа.
 • Луѓе кои сакаат да одржуваат здрава кожа, коса, нокти и коски.
 • Луѓе кои користат неправилно балансирана исхрана.

Дали знаевте дека ... цинкот помага во одржување на правилниот метаболизам на јагленохидратите?
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Chelated Zinc - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Chelated Zinc
  Back to content