Pre Steps Daily - Продавница Каливита

Go to content

Pre Steps Daily

Pre Steps Daily
Мултивитамини Каливита
60 ml

течни мултивитамини за најмалите
на залиха
vitamíny v kvapkách pre deti
25% попуст за прво купување >>
стрелка

бебе витамини во капки

Pre Steps Daily е мултивитамински комплекс специјално создаден за новороденчиња и мали деца, лесен за употреба, со добар вкус и ефективна апсорпција благодарение на неговата течна форма.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
- за секојдневна употреба кај новоренчиња и мали деца за да ги обезбедат витамините потребни за здрав раст, како и за физички и ментален развој.

НЕДОСТАТОЦИ:
Симптомите на генерален недостиг на витамини вклучуваат: замор, депресија, малаксаност, влошен физички и ментален перформанс, почести заболувања како резултат на помала отпорност.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
- според анкетите спроведени во САД  за време на една година речиси половина од родителите отсуствувале од работа за да се погрижат за нивните болни деца и една третина од родителите велат дека не им е платено за времето за кое отсуствувале?*

*http://www.businessnewsdaily.com/3303-sick-child-work-job-loss.html
60 ml

старо име Infant Formula

Дозирање:
1 мл. на ден со оброк

СОСТОЈКИ
400mcg Витамин А
4 M.J. Витамин Е
0.5mg Витамин Б1
0.6mg витамин Б2
8мг ниацин
3mg пантотенска киселина
0.4mg Витамин Б6
0.5mcg Витамин Б12
35mg Viatmin C
Додатоци: растителен глицерин (стабилизатор), деионизирана вода (рефусен реагенс), природен портокарен вкус (подобрувач на вкус), калиум сорбат (конзерванс).
Во случај на доволна достапност на мајчино млеко, треба да се даде ексклузивна предност на доењето до возраст од шест месеци! Побарајте мислење од педијатар при продолжена употреба на производот! Производот не е замена балансирана и разновидна диета!
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Pre Steps Daily - Преглед на производот
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Природни витамини за деца од 3 години
  Pre Steps Daily
  Back to content