Arginine Plus - Каливита

Go to content

Arginine Plus

Arginine Plus
Други производи Каливита
100 таблети

додаток во исхраната
Количина на залиха: 11
1627 ден
Аргинин ја промовира протеинската синтеза, може да влијае на секрецијата на хормонот за раст и инсулинот, што ги прави спортистите честопати да ја достигнат оваа аминокиселина за да ја зголемат чистата телесна маса. Таа, исто така, ги поддржува процесите за чистење на телото со распаѓање на нус-производи добиени од метаболички процеси.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Природен аргинин

додаток во исхраната

Иако нашиот организам го синтетизира аргининот, постојат состојби при кои неговотo производство се редуцира.


За кого се препорачува?

Таква состојба е стресот кој сите ние многу добро го познаваме и сме го почувствувале. Употребата на aргининот станува се повеќе неопходна, а тоа се должи на неговите добро познати корисни ефекти. Тој делува прошируваето на крвните садови, како и на детоксикациските процеси, а спортистите го употребуваат со голема љубов.

Аргининот е природна материја која припаѓа на групата аминокиселини кои нашиот организам може да ги произведува. Исто така, тој е и составен дел на секој протеин кој ние го јадеме. Нашата секојдневна исхрана, од додатоци на исхраната преку месото и семињата, содржи големо количество на аргинин. Од една страна, аргининот е важна аминокиселина која го храни нашиот организам, а од друга страна тој има многу корисни ефекти.

Азотниот моноксид во нашиот организам се добива од аминокиселината аргинин. Азотниот моноксид делува на проширување на крвните садови, поточно овозможува нормална циркулација. Азотниот моноксид го потпомага протокот на крвта до клетките, го подобрува снабдувањето на клетките со хранливи материи и кислород, позитивно делува и на потенцијата.

Аргининот ја помага синтезата на протеините, го стимулира лачењето на хормонот за раст и инсулинот. Поради тоа спортистите го користат се со цел да добијат поголема чиста мускулна маса. Ефективно ги помага детоксикациските процеси, бидејќи ги намалува нуспродуктите кои се резултат на метаболизмот. Тој е предматерија на креатинот кој претставува основен енергетски снабдувач на молекулите.

Производството на аргинин, во одредени услови (како стрес, напорна работа) може да се намали.

 

 


Дали знаевте дека...
Една таблета Arginine Plus обезбедува количина на Л-аргинин како во 4.5 килограми ореви!
100 таблети

Дозирање
3-6 таблети дневно или по препорака на лекар

Состав
Л-Аргинин 500 мг
Манган (манган бисглицинат) 600 мцг
Алфа-кетоглутарна киселина 50 мг

 • Треба да се консултирате со квалификуван лекар пред да земете било каков додаток.
 • Аргинин дополнување не се препорачува за дијабетичари, бидејќи тоа може да влијае на лачењето на инсулин.
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:

Иако нашето тело е во состојба да ги синтетизира аргининот, постојат одредени ситуации во животот, кога неговото производство се намалува. Едно нешто што може да предизвика таква намалување и често се доживува и се познати на многумина од нас е стресот. Употребата на аргинин значително се зголеми, бидејќи има неколку добро познати корисни ефекти. Тоа влијае на општата физиолошка дилатација на крвните садови кои го прави омилен додаток за спортисти прави.

L-Аргинин

Амино киселина L-Аргинин е присутна во повеќето извори на протеини, како што се месо, млечни производи и цели зрна. Исто така, нашите тела може да се синтетизира мали количини на неа. Аргинин врши неколку важни функции за метаболизмот. Нашите тела користат аргинин за производство на азотен оксид. Азотен оксид има ефект на дилатација на крвните садови и подобрување на протокот на крв, што резултира во подобрена хранливи материи и кислород испорака до клетките, и подобрен отстранување на отпадот. Исто така, аргинин е предвесник на креатин, кој игра важна улога во мускулната енергија и моќност. Помагање да се поддржи подобрен промет, во комбинација со аргинин улога во синтезата на протеините, клеточната делба, и мускулната енергија, е причината аргинин дополнување е популарен меѓу перформансите на спортистите.

Аргинин помага за поддршка на детоксикација помагајќи да се отстранат амонијак од телото. Исто така, аргинин, игра важна улога во имунолошкиот систем на телото, како што ја регулира активноста на тимусната жлезда кои процеси на белите крвни клетки познати како Т-лимфоцити. Аргинин, исто така, игра важна улога во производството на хормонот за раст и инсулин. Природно производство на нашето тело на аргинин може да биде оштетен од фактори како што се физички или ментален стрес, лошата исхрана, или болест.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Arginine Plus - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Arginine Plus
  Back to content