Joint Protex Forte - Каливита

Go to content

Joint Protex Forte

Joint Protex Forte
Други производи Каливита
90 таблети

додаток во исхраната
Количина на залиха: 26
2550 ден
Joint Protex Forte - Заштита на зглобовите
25% попуст за прво купување >>
стрелка

ефикасни зглобови

Заштита на зглобовите

додаток во исхраната

На здравјето на нашите зглобови влијаат многубројни фактори. Со стареење првенствено се трошат зглобовите, што е разбирливо, затоа што се трошат прво оние делови кои најмногу се користат и постојано работат, на пр. треба да ја носат севкупната телесна тежина (колкови, колена). Тој процес на постепено трошење може да се забрза заради недостаток на редовна физичка активност и зголемување на телесната тежина. Посебно внимание треба да се посвети на зглобовите доколку некој професионално се занимава со спорт или работи тешка физичка работа, како и наследните фактори (првенствено кај женските индивидуи).

 

 


За кого се препорачува?

Постојат ситуации во животот кога на нашите зглобови им е потребна дополнителна заштита. Joint ProteX FORTE благодарение на зголемените дози на активни состојки подобро ги штити зглобовите, па со самото тоа првенствено го препорачуваме на индивидуи на кои им е потребна дополнителна заштита.

Активните состојки на препаратот Joint ProteX FORTE  можат да допринесат во сочувување на здравјето на нашите зглобиви и останатото врзивно ткиво во организмот. Глукозаминот влегува во состав на рскавицата и ако се внесе во вид на додаток на исхраната, ја јакне рскавицата и го потпомага нормалното функционирање и регенерирање на зглобовите. Хондроитинот заеднички делува – синергистички – со глукозаминот како средство за подмачкување на зглобовите. Хијалуронската киселина слично како хондроитинот допринесува во подмачкувањето на површината на рскавицата во зглобовите и врзува значително количество на вода. Метил – сулфонил – метанот или МСМ заради својата улога во синтеза на белковинско врзно ткиво, помага во сочувување на здрава структура на рскавицата, и заради тоа е многу честа состојка во производите кои се наменети за заштита на зглобовите и рскавицата. Препаратот покрај наведените содржи и други благотворни растителни екстракти кои ги подобруваат детоксикациските процеси во зглобовите и врзивното ткиво а делуваат и противоспалително и против болка. Цинкот и манганот се додаваат за подобар квалитет на белковините во сврзното ткиво.

 

90 таблети

Дозирање
1 таблета дневно или по препорака на лекар

Состав
Гликозамин сулфат 500 мг
Хондроитин сулфат 270 мг
Хијалуронска киселина 50 мг
Метил-сулфонил-метан (МСМ) 150 мг
Екстракт од темјан 50 мг
Медуника 40 мг
Куркума 10 мг
Цинк 5 мг
Манган 1 мг

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ!
 • За лицата кои се чувствителни на море школки, неговата примена треба да се избегнува.
 • Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
 • Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
 • Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Краток преглед на:
Постојат некои ситуации во животот, кога нашите зглобови е потребна дополнителна заштита. Во споредба со нашите стари производи Joint ProteX, Joint ProteX FORTE поддржува здравјето на зглобовите во зголемени количини на активни состојки, па ние го препорачуваме првенствено за оние кои им е потребна дополнителна заштита.

Коските сочинуваат скелетот на човечкото тело се поврзани еден со друг со зглобовите. Движењето на коските во врска со секоја друга, која и самата е движење, е овозможено од страна на зглобовите со помош на околните мускули. На крајот на коските го сочинуваат зглобови 'рскавицата може да се најде, што од една страна им помага на заеднички да се движат со најмало можно триење, додека од друга страна ги исполнува заштитна функција, како и. Затоа, нејзиниот интегритет е многу важна. Рскавици се опкружени со т.н. зглобната капсула и синовијалната течност се најде во зглобната капсула, која дејствува како "лубриканти", го промовира frictionless движење на зглобовите.

На здравјето на нашите зглобови е под влијание на многу работи. Како што се возраста, зглобовите кои се постојано на работа, на пример, оние кои носат нашите телесна маса, како што се на колковите и колената, истроши се разбира. Ова абењето процес може и понатаму да се забрза со седентарен начин на живот, или од вршење дополнителна тежина, а исто така треба да се следат внимателно во случај на десетка спорт, тешка физичка работа, како и наследна склоност, главно во дами.

Активните состојки на Joint ProteX FORTE може да придонесе за заштита на нашите зглобната здравје. Глукозамин учествува во изградбата и одржувањето на главните структурни елементи на 'рскавицата, па таа игра важна улога во зачувување на интегритетот и регенерација на зглобовите (главно дека на рскавиците). Хондроитин, synergically соработува со глукозамин, дејствувајќи како лубрикант за зглобовите, може да го поддржи функционирањето на зглобовите. Хијалуронска киселина има слична улога на хондроитин и како природен навлажнувач го гарантира вискозитетот на зглобната течност и го намалува триењето на 'рскавицата површина. Метил сулфонил метан, исто така познат како "МСМ" е најчесто се користи компонента во заедничка заштита на формули. Тоа помага во зачувување на здравата структура на рскавиците. Покрај тоа, производот содржи корисни растителни екстракти, како и цинк и манган.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Како Joint Protex Forte помага - Болка во зглобовите

  Не и дозволувајте на болката во зглобовите да Ви го ограничи животот

  Современиот начин на живот е исполнет со многубројни штетни влијанија од околината, стресни ситуации, недоволна физичка активност, нередовни животни навики и се помалку време за сопственото здравје.

  Еден од најпогодените системи од ваквите штетни влијанија е коскено-зглобниот систем, во чиешто сврзно ткиво се таложат голем дел од токсините. Сите овие фактори во комбинација со возраста и генетската подлога на личноста, доведуваат до појава на заболувања наречени остеоартрити кои го отежнуваат функционирањето и создаваат бројни нелагодности.

  Така меѓу првите проблеми е утринската вкочанетост, која подоцна со развитокот на болеста се надополнува со болка, оток, отежнато движење и деформирање на  зафатениот зглоб. Симптомите се влошуваат со тек на времето, па доведуваат до потреба од се почесто земање на аналгетици, физикална терапија, а воедно и го ограничуваат човекот во вршење на секојдневните активности. Дали и Вие сте еден од многумината кои можат да го започнат денот дури откако ќе ги раздвижат вкочанетите зглобови, а за да ја совладате болката мора се почесто да земате аналгетици? Дали заради тоа мора да се откажувате од бројни обврски во текот на денот или истите ги правите со дополнителна тежина? Дозволете ни да Ви помогнеме да го подобрите квалитетот на Вашиот живот!

  Нашиот производ Joint ProteX претставува комбинација од повеќе состојки во оптимален состав, кој помага како во превенцијата, така и во подобрување на веќе влошената состојба на зглобовите. Тој како основни состојки содржи: глукозамин, хондроитин сулфат, метил-сулфонил-метан (МСМ), гликозаминоглукан, хијалуронска киселина, цетил-миростолеат, екстракт од индиско темјаново дрво, екстракт од куркума, цинк и манган. Глукозаминот влегува во состав на рскавицата и тој заедно со хондроитин сулфатот помага во нејзиното зајакнување и обновување. Токму заради оштетената рскавица, доаѓа до соголување на зглобните површини и отежната функција на зглобот. Хијалуронската киселина пак, е главна состојка на сврзното ткиво и таа како и хондроитин сулфатот ги ‘подмачкува’ зглобовите и го намалува трињето помеѓу зглобните површини. МСМ и цетил-миристолеат ја одржуваат структурната цврстина на рскавицата. Индиското темјаново дрво делува против воспалително, заедно со куркумата, која воедно е и силен детоксикатор и антиоксидант. Цинкот и манганот се елементи значајни за одржувањето на нормалната градба и функција на коскено-зглобниот систем.

  Редовното земање на оваа оптимална комбинација во Joint ProteX и намалувањето на другите фактори (дебелината, недоволната исхрана, несоодветната физичка активност), заедно можат да Ви помогнат да се ослободите од непријатните симптоми и да живеете поквалитетен живот. Но, Joint ProteX не се препорачува само за лица кои веќе страдаат од остеоартрит. Тој е одличен за одржување на здравјето на зглобовите и кај спортисти, или кај такви работни места кои подразбираат поголемо оптоварување или пак постојано седење. Особено се препорачува за лица над 40-тата година, за да се превенира појавата на дегенеративните заболувања.

  Не и дозволувајте на болката во зглобовите да го ограничува вашиот живот! Живејте активно, без болни ограничувња и со темпо кое Вие ќе го одредите. И користете ги утрата за убав почеток не денот, а не за раздвижување на вкочанетите зглобови. Земајте редовно Joint ProteX за квалитетен живот!
  стрелка
  Joint Protex Forte - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Joint ProteX Forte
  Back to content