Probio Balance - Каливита

Go to content

Probio Balance

Probio Balance
Пробиотици Каливита
60 таблети

додаток во исхраната со пре и пробиотици
Количина на залиха: 8
1398 ден
Иделани пробиотик за цицање

ProbioBalance е сеопфатна формула (сибиотик) која содржи пробиотици (4 милијарди CFU (единица за формирање колонии) од три вида пробиотички бактерии: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum и Lactobacillus rhamnosus) и пребиотици (fructooligosaccharides - FOS). Производот е достапен во форма на пастили со вкус на вишна. Идеален за луѓе кои имаат проблеми со голтањето на големи таблети.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

пробиотик и пребиотик

додаток во исхраната со пре и пробиотици

ProbioBalance се таблети за жвакање со пријатен вкус кое секое дете и возрасен ќе ги земе со задоволство. Секоја таблета содржи четири милијарди пробиотски култури.


За кого се препорачува?

Трите вида на пробиотски бактерии во таблетите ја сочинуваат цревната флора. Тие помагаат во функцијата на имуниот систем, намалувањето на симптомите на алерија, правилната работа на цревата, заздравувањето од проливи и враќањето на нормалната цревна флора. Пребиотиците (фрукто-олигосахариди) додадени во производот го помагаат развојот на пробиотиците.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • на лица под антибиотски третман, со цел воспоставување на нормална цревна флора, - при патување, за полесно справување со проливи и труења со храна,
 • со цел воспоставување и одржување на балансирана цревна функција.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
некои видови на Lactobacillus може да ја намалат фреквенцијата на алергиски симптоми и егзема во период на детството? *

* Probiotics in primary prevention of atopic disease: a randomised placebo-controlled trial - Kalliomäki M. et al., Lancet. 2001 Apr 7;357(9262):1076-9.
** at the time of manufacture
60 таблети

Дозирање
1-2 таблети на ден

Состав
Пробиотска култура 4 бил.
- Lactobacillus acidophilus -
- Bifidobacterium longum -
- Lactobacillus rhamnosus -
Фрукто-олигосахариди 25 мг

Ако страдате од сериозно гастроинтестинално заболување (пр. чир, Кронова болест), побарајте лекарски совет пред земање на производот. Во случај на пролив, мора да ги следите основните мерки (конзумирање на големи количини на течност) додека го употребувате производот!
Производот ProbioBalance е достапен во форма на таблети со вкус на вишна. Таа е идеална за луѓе кои имаат проблеми со голтањето на големи таблети или капсули.

Државниот цревни микробиолошки рамнотежа е лесно нарушен од дејството на различни фактори, како што се стресот, лошата исхрана (премногу зачинета храна, алкохол), антибиотска терапија, пушење, дијареа, патување, дигестивни нарушувања, стаза содржината на храна, цревна перисталтика, стареење тело. Ако оваа хармонија е нарушена, тогаш патогените бактерии и други микроорганизми може да се размножат и да имаат неповолен ефект.

Пробиотиците се живи, пријателски бактерии, кои се природна интестинална микрофлора на луѓето. За нивниот правилен развој, пребиотиците се исклучително важни, односно состојки отпорни на варење, позитивно влијаат врз телото. Пребиотичната група вклучува, на пример, фруктоолигосахариди (кои припаѓаат на групата на јагленохидрати - олигосахариди).

Кого особено препорачуваме?
 • Луѓе по антибиотска терапија.
 • Луѓе кои сакаат да помогнат во функционирањето на дигестивниот систем.
 • За време на патувањето.
 • Луѓето претпочитаат додатоци во исхраната во вид на таблети кои имаат проблеми со голтањето.

Дали знаевте дека ... повеќе од 80% од сите имуни клетки во телото се во цревата? Затоа е толку важно да се одржи соодветна рамнотежа на цревата.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  ProbioBalance - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Probio Balance
  Back to content