New Life - Продавница Каливита

Go to content
New Life
120 таблети

Дозирање:
2 таблети со појадок и 2 со вечера или по препорака на лекар

Состав:
4167 И.Е. Бета каротен
7.5 И.Е. Витамин Е
60 мг Витамин Ц
400 И.Е. Витамин Д3
0.8 мг Витамин Б1
1 мг Витамин Б2
9 мг Никотинамид
1 мг Витамин Б6 (пиридоксин)
4 мг Пантонтенска киселина
1 мцг Витамин Б12
60 мцг Биотин
400 мцг Фолна киселина
1 мг ПАБА
10 мг Холин
10 мг Инозитол
325 мг Калциум
112.5 мг Магнезиум
8 мг Цинк
1 мг Манган
4 мг Железо
1 мг Бакар
75 мцг Јод
25 мцг Хром
мултивитамин за бремени жени и доилки
Бремените жени, младите мајки и оние кои се подготвуваат за бременост е важно да ги задоволат потребите од витамини и минерали. За таа намена Ви го препорачуваме производот New Life. Железото, витаминитеЦ и Б, калциумот и магнезиумот, се неопходни за создавањето на крвта кај малиот ембрион, здравиот развој на имунитетот, коските и нервниот систем, покрај одржувањето на здравјето на мајката. Покрај тоа, фолната киселина учествува во развивање на ткивата кај мајката, одржувајки ја нормална физичката кондиција за време на бременоста и е витална за развојот на нервниот систем на ембрионот.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
  • на оние кои планираат бременост,
  • на бремени жени и доилки.

НЕДОСТАТОЦИ:
Симптомите на недостиг на фолна киселина вклучуваат: слабост, анемија, намален имунитет и психолошки проблеми.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
соодветниот внес на фолна киселина го намалува ризикот од несоодветен развој на невралната туба кај ембрионот?
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content