Aquarion - Каливита

Go to content

Aquarion

Електронски производи
јонизатор и прочистувач на вода
Количина на залиха: Во моментот нема на залиха
146250 ден
вода од AquarionСпецијален уред за прочистување и јонизација на вода, производство на јонизиран, богат со кислород, ослободен од загадувачи на тешки метали и токсини од вода. Можеме сами да ја определиме киселоста или алкалноста на водата. Алкалната јонизирана вода е антиоксиданс, а благодарение на алкализирачките својства има корисен ефект врз нашето тело.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

најдобар јонизатор за вода

јонизатор и прочистувач на вода

Aquarion е професионален прочистувач на вода кој произведува алкална или кисела (ацидна) вода која е богата со кислород и прочистена од тешки метали и било какви токсични супстанци. Начинот на исхрана, повеќето индустриски адитиви што секојдневно ги внесуваме и некои одредени лекови можат да доведат до закиселување на телото.

Јонизираната вода од Aquarion може перфектно да го алкализира телото, а покрај тоа има и антиоксидантен ефект.

За кого се препорачува?

Алкална вода

 • На сите што секојдневно сакат да конзумираат чиста вода без токсични материи,
 • На лица кои не внесуваат доволно алкализирачки прехрамбени производи.
 • Во случај на дигестивни проблеми и рефлукс*,
 • За детоксикација,
 • Како додаток во третманот против гингивит или други орални инфекции,
 • Лица кои се на строга диета.

Кисела вода

 • За негување на кожата и лицето,
 • Како капки за одзатнување на носот,
 • Водата со висока рН вредност може да се употребува во домакинството за стерилизација на површини без употреба на хемикалии.

јонизатор Aquarion

 • Мултифункционален апарат: филтер за вода (прочистувач) и јинузатор во едно.
 • Лесно се избира ацидна или алкална вода, така што може да се користи во многу полиња.
 • Можност за избор на повеќе опции, во зависност од потребата.
 • Еколошки и економичен. Доколку правилно се користи времето за негово користење е 20 години.
 • Лесно за користење: овој апарат лесно се монтира и лесно се користи.
 • Модерен и естетски изглед.

Дали знаевте дека...
човечкото тело се состои од 75% вода? Затоа за да може да се одржи нормалното функционирање на физиолошките процеси (пр.: нормална абсорпција на хранливите материи), треба да се внесуваат 2,5-3 l. чиста вода богата со кислород, во текот на денот.

* Potential benefits of pH 8.8 alkaline drinking water as an adjunct in the treatment of reflux disease - Koufman JA, et al, Ann Otol Rhinol Laryngol. 2012 Jul;121(7):431-4
Aquarion

јонизатор и прочистувач на водаНазад во листа на производи
ВНИМАНИЕ!
Јонизираната кисела вода не е наменета за пиење!
Краток преглед на:
AQUARION Уредот е на високо-придвижуван филтрирање вода апарат, кој произведува јонизиран, богата со кислород, тешки метали и токсини слободен вода. Киселоста или алкалноста може да се прилагоди на индивидуална основа. Може да се користи за различни намени. Јонизиран алкална вода е антиоксиданс и поради нејзината alkalizing ефект може да понуди неколку придобивки за нашето тело. Кисела вода е за надворешна употреба.

Истражување сугерира дека јонизиран алкална вода претставува антиоксидант, корисни за чистење на улиците на слободните радикали од телото. Слободните радикали се нестабилни атоми со неспарени електрони кои крадат електрони од други атоми, со што тие за возврат да стане слободните радикали. На оштетување на клетките предизвикано од овој верижна реакција на слободните радикали (наречен оксидација) е стекнување доверба кај многу научници, како коренот на стареење.

Јонизиран алкална вода, исто така, може да биде корисна во враќање на здрав метаболички ацидо-базната рамнотежа, како храна, прехранбени адитиви и лекови може да се префрлат на pH рамнотежата на телото кон кисел.

Јонизиран кисела вода може да биде корисен за надворешни, тематски апликации. Тоа може да им помогне на поддршка на здрава кожа, и одржување на порите без нечистотии. Таа се користи против лигавка и ноктите габа, а во Јапонија се користи за некаков ефект против рани и изгореници.

Молекулите на водата имаат тенденција да се поврзат заедно во кластери кои во просек од 12 до 18 индивидуални молекули или повеќе. Јонизиран вода има тенденција да формира помали групи, обично во просек околу 6 молекули. Помалите кластер може да го подобри мобилните апсорпциона, и да помогне да се подобри хидратантен ефект на вода.
стрелка
Aquarion - Осврти на производи
Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гаранција за најниска цена
Aquarion
Back to content