Cholestone - Продавница Каливита

Go to content

Cholestone

Cholestone
90 таблети

Дозирање:
3 х 1 таблета дневно по оброк или по препорака на лекар

Состав:
200 мг Ленено масло
200 мг Јаболков пектин
100 мг Лук
60 мг Витамин Ц
10 мг Витамин Е
50 мцг Хром
100 мг Лецитин
Го намалува холестеролот
Поради несоодветен начин на исхрана или генетска предиспозција голем процент од населението живее со зголемено ниво на холестерол во крвта. Тоа не е само прост феномен, туку за време на подолг период може да предизвика сериозни здравствени проблеми.

Само соодветните диети, начинот на живеење и редовните контроли може да ни обезбедат правилна заштита на нашето здравје. Cholestone ја нуди таа заштита.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
Холестеролот припаѓа во липидите кои нашиот организам е способен да ги произведе и кои во извесна мерка му се потребни. Но, превисокото ниво на холестерол е фактор на ризик по здравјето. Со намалување на нивото на холестеролот за 1-2 единици можеме да го намалиме ризикот од појава на кардиоваскуларни заболувања за најмалку 10%. Намалувањето на нивото на холестерол може, покрај употребата на соодветни телесни активности и исхрана, најдобро да се постигне со внесување на омега-3 незаситените масните киселини. Нивниот најдобар природен извор е лененото масло. Лукот одлично му помага на кардиоваскуларниот систем, а лецитинот и хромот добро влијаат на метаболизмот на мастите, додека витамините Ц и Е делуваат како антиоксиданти.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

ВНИМАНИЕ!
Не се препорачува употреба при абдоминална болка, илеус, отежнато голтање, кај хормон зависни тумори, бремени жени и доилки. Лицата кои користат лекови треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на производот.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content