Lion Kids D - Продавница Каливита

Go to content
Lion Kids D
90 таблети

Дозирање:
за деца, 1-3 таблети за жвакање дневно или по препорака на лекар

Состав:
1500 И.Е. Бета каротен
7 И.Е. Витамин Е
0.5 мг Витамин Б1
0.6 мг Витамин Б2
1 мцг Витамин Д
7 мг Ниацинамид
3 мг Пантонтенска киселина
0.7 мг Витамин Б6 (пиридоксин)
35 мцг Биотин
100 мцг Фолна киселина
1.6 мг Инозитол
1 мцг Витамин Б12
35 мг Витамин Ц
10 мг Калциум
10 мг Фосфор
10 мцг Јод
3 мг Железо
5 мг Магнезиум
70 мцг Бакар
2 мг Цинк
100 мцг Манган
2 мг Калиум
10 мцг Селен
5 мцг Хром
мултивитамини за деца
Lion Kids + D е вкусен мултивитамински и минерален комплекс за жвакање, збогатен со витамин Д, кој не е штетен за забите. Таблетките се во форма на животни, создадени специјално за деца. Не содржат шеќер и ксилитол, а природниот засладувач кој го содржат го намалува ризикот за развој на кариес.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • за секојдневна употреба кај деца со цел да се обезбеди соодветен внес на витамини, минерали и елементи во траги потребни за поддршка на соодветниот развој и отпорноста на заболувања,
 • на секој родител на кој му е важно да го зачува здравјето на своето дете, притоа намалувајки го ризикот од кариес,
 • на секој кој преферира таблети за жвакање,
 • на секој кој е во потрага по комплексен производ кој содржи витамин Д.

НЕДОСТАТОЦИ:
Симптомите на генерален недостиг на витамини вклучуваат: замор, депресија, малаксаност, влошен физички и ментален перформанс, почести заболувања како резултат на помала отпорност.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
фолната киселина може да ја исполни својата улога во метаболизмот и хематопоезата само доколку е во комбинација со витамините Б6 и Б12?
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
 1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
 2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
 3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
 4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
 5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
 6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
 7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content