Energy & Memory - Продавница Каливита

Go to content
Energy & Memory
90 таблети

Дозирање:
3 х 1 таблета девно или по препорака на лекар

Состав:
200 мг Холин
100 мг Гуарана
100 мг Лецитин
60 мг Витамин Ц
10 мг Витамин Е
50 мг Магнезиум
5 мг Цинк
20 мцг Селен
За зголемување на енергијата
Energy & Memory е комплексен додаток во исхраната со стимулативен ефект кој содржи природен кофеин од гуарана, лецитин, витамини за зголемување на менталната и физичката активност, минерали и антиоксиданти. Овој производ е наменет за лица кои сакаат природни решенија за подобрување на перформансот и концентрацијата во периоди на ментален и физички напор.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • на лица кои живеат со интензивен ментален напор како студенти за време на испити, вработени изложени на голем стрес на работното место, за задржување на концентрацијата и борба против заморот,
 • спортисти и лица изложени на физички стрес за подобрување на перформансите,
 • на лица за време на диета за слебеење,
 • на возачи за подобрување на будноста и рефлексите,
 • на секој кој сака да се избори со заморот и да ја подобри кондицијата.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една таблета Energy & Memory обезбедува количина на кофеин како да сте испиле едно еспресо кафе.
во 2004 повеќе од третина од американското возрасно население има заспано при управување на возило? *

ВНИМАНИЕ!
Производот не се препорачува за лица кои страдаат од чир на желудник и дванаесетпалачно црево, лица со покачен крвен притисок, аритмија, хипертиреидоза, бремени жени, доилки и деца под 14 години!
*Sleep in America, 2005 – Survey by National Sleep Foundation  (http://drowsydriving.org/about/facts-and-stats/)
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
 1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
 2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
 3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
 4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
 5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
 6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
 7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content