Super CoQ10 Plus - Каливита

Go to content

Super CoQ10 Plus

Super CoQ10 Plus
Антиоксиданси Каливита
120 капсули

(33% повеќе од дозата за иста цена)

Kапсули со коензим Q10, бета каротен, селен и витамин Е
Количина на залиха: 21
2402 ден
работи одличноЕкстра енергија

Препарат со двојно најчиста количина на коензим Q10. Овој додаток е одлична поддршка за срцето, како и за секоја клетка на нашето тело.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

коензим q10 и антиоксиданти

Додаток во исхраната со 20мг CoQ10, но во пакување од 120 капсули.

Kапсули со коензим Q10, бета каротен, селен и витамин Е

Додаток во исхраната со 20мг CoQ10, но во пакување од 120 капсули.

Производот Super CoQ10 Plus содржи коензим Q10, бета каротен (провитамин А), селен и витамин Е.Коензимот Q10 е значаен за продукцијата на енергија на клетките. Коензимот Q10 е липосолубилен антиоксидант кој природно го има во клетките. Тој помага во заштитата од слободните радикали кои се највеќе одговорни за клеточното стареење. Воедно, докажано придонесува во одржувањето на нормалниот крвен притисок. Исто така, коензимот Q10 може да помогне во одржувањето на здравата мозочна функција. Селенот и витаминот Е учествуваат во заштита на клетките од оксидативниот стрес. Селенот и витаминот А придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем. Витаминот А исто така придонесува во одржувањето на здрава кожа.


За кого се препорачува?
Додека помалите дози може да допринесат за секојдневна виталност, внесувањето на 50-100-120 мг коензим Q10 дневно може да резултира со подобрување на работата на срцето, намалување на високиот крвен притисок, мигрената и парадентозата.
120 капсули

Дозирање
1 капсула на ден

Состав
Коензим Q10 20 мг
Бета каротен 1000 И.Е.
Витамин Е 10 И.Е.
Селен 10 мцг


Коензим Q10 е природна супстанција произведена од телото, неопходна за здравјето на луѓето, која се јавува скоро во секоја клетка на телото.

Антиоксиданси

За жал, нејзината концентрација во организмот се намалува по 30-годишна возраст. На возраст од 40 години, природното производство на коензим Q10 е намалено за 25%. Покрај тоа, без оглед на возраста, неговото производство е инхибирано и од стрес, фармаколошки лекови, пушење или радиотерапија.
Затоа е толку важно да се обезбеди коензим Q10 со помош на додатоци во исхраната.
Производот е исто така богатство на витамин Е, селен и бета-каротин.

Како работат состојките Super CoQ10 Plus?

 • помош во заштитата на клетките од оксидативен стрес = покажете антиоксидантна активност (витамин Е, селен)
 • зајакнување на имунитетот (селен, витамин А, чиј провитамин е бета-каротин)
 • грижа за состојбата на косата и ноктите (селен)
 • поволно влијае на функционирањето на тироидната жлезда (селен)
 • поддршка на зачувување на здрава кожа (витамин А, чиј провитамин е бета-каротин)
 • поддршка на одржување на нормален вид (витамин А, чиј провитамин е бета-каротин)
 • се грижи за мукозната мембрана (витамин А, чиј провитамин е бета-каротин)
 • придонесе за правилен тек на сперматогенезата (селен)
 • тие се вклучени во одржување на нормален метаболизам на железо (витамин А, чиј провитамин е бета-каротин)

За кого особено препорачуваме дополнување на q10 коензим?

 • Луѓе над 30 години.
 • Сите се грижат за убавината.
 • Спортисти и поединци изложени на зголемена физичка и ментална напора.
 • Луѓе со стресен животен стил.
 • Луѓе кои користат неправилно избалансирана диета.
 • Луѓе кои сакаат да помогнат во функционирањето на циркулаторниот систем.
 • Мажите да го поддржат правилниот тек на сперматогенезата.
 • Луѓе кои бараат силна антиоксидантна заштита.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Super CoQ10 Plus - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Super CoQ10 Plus
  Back to content