BioHarmonex 3 - Продавница Каливита

Go to content
апарат за биорезонанса

BioHarmonex® е направа која работи на принципите на биофизиката, поточно биорезонансата, специјално изработена за домашна употреба. Основните принципи на биорезонансата се дека секоја клетка од човечкото тело генерира електромагнетно поле. Преку ова енергетско поле клетките меѓусебно можат да комуницираат и да иницираат или нконтролираат разни физиолошки процеси во телото. BioHarmonex® генерира надворешно електромагнетно поле, кое ги потпомага природните процеси на организмот со насочување на електромагнетно поле кон одредени ткива на телото.

За кого се препорачува?

ANTIFRONT – За добра општа здравствена состојба во секое време.
BIORHYTHM – За хармонично функционирање на биоритмот.
SKIN – За убава кожа и нејзино нормално функционирање.
BONES/TISSUES – Вибрациите од оваа програма се во хармонија со процесите кои се одвиваат во коскеното ткиво.
AFTER TRAINING – За опоравување по интензивен физички напор.
DIGESTION – За оптимизирање на дигестивната функција.
PAIN – За намалување на болката, при повреди, главоболка, болки во зглобовите.
CHILDREN – За потребите на децата во развој.
HORMONES – Програм кој цели на хормонскиот систем.
NEERVES – Програм наменет за оние кои имаат потреба од одличен ментален фокус и концентрација секој ден.
IMMUNE – Со вибрации кои се насочени на имунитетот.
CIRCULATION – Наменето за оние кои имаат потреба од поддршка за правилно функционирање на циркулацијата во телото.
RELAX – За одмор и релаксација.
BREATHING – За подобрување на дишењето. Особено се препорачува на атлетичари, пушачи и сите оние кои се изложени на загаденоста од големите градови.
LIVER/PANCREAS – Понапредна верзија на старата програма за дигестија, наменета за правилна функција на цтниот дроб и панкреасот.
MENSES – За природна женственост.
MENTAL RECHARGE – За релаксација во моменти кога сте премногу изморени.
DETOXIFICATION – За поддршка на процесите на детоксикација.
MERIDIAN – За хармонично функционирање на акупунктурните меридијани.
LYMPHATIC SYSTEM – За здрава функција на линфниот систем.
FOREVER YOUNG – Програма за антиоксидантни процеси и вечна младост.
PROSTATE – За возрасни и средовечни мажи.
WEIGHT LOSS – Програма за подобрување на методите за слабеење и антицелулитните третмани.
ESES/SIGHT – Со вибрации кои се насочени да го намалат стресот на очите.
KIDNEYS – За оптимална функција на бубрезите.

BioHarmonex
Вклучува 25 различни програми кои можат да се сетираат според индивидуални потреби.
Можност за 3 нивоа на јачина на програмите.
Лесно се користи во домашни услови како и при патување, не зафаќа корисен простор.
Лесно за манипулација и користење.
Модерен и атрактивен изглед.
Се користат батерии кои лесно се дополнуваат.

Краток преглед на:
BioHarmonex® е биорезонанца уред, развиен специјално за домашна употреба, која дава многу низок интензитет, пулсирачки електромагнетно поле. Модерната, естетски изглед, третата генерација уред, лесно употребливи од никого, карактеристики twentyfive различни програми да се постави во зависност од вашите лични потреби.

BioHarmonex користи енергија од мали внатрешни батерии, да емитуваат ниска фреквенција (1 Hz до 200 kHz) електромагнетно поле. На посебен модел на електромагнетното зрачење варира во зависност еден од 20 претходно утврдени програми ,. Секоја од овие програми се дизајнирани да одговараат на мобилната електромагнетни активност поврзана со одредена телесна функција, или дел од телото, што е од суштинско значење за да се случи био-резонанца. Во ефект, секоја програма е насочена кон одредена физиолошка "прозорец", а со тоа, помага за поддршка на метаболичките функции и перформанси.

ВНИМАНИЕ
На BioHarmonex е сосема безбеден за употреба за сите возрасни групи, како и здравствени нивоа, иако ако имате некој вграден пејсмејкер или друг вид на електронски уред, можете да се консултирате со квалификуван лекар пред да го користите
Краток преглед на:
AQUARION Уредот е на високо-придвижуван филтрирање вода апарат, кој произведува јонизиран, богата со кислород, тешки метали и токсини слободен вода. Киселоста или алкалноста може да се прилагоди на индивидуална основа. Може да се користи за различни намени. Јонизиран алкална вода е антиоксиданс и поради нејзината alkalizing ефект може да понуди неколку придобивки за нашето тело. Кисела вода е за надворешна употреба.

Истражување сугерира дека јонизиран алкална вода претставува антиоксидант, корисни за чистење на улиците на слободните радикали од телото. Слободните радикали се нестабилни атоми со неспарени електрони кои крадат електрони од други атоми, со што тие за возврат да стане слободните радикали. На оштетување на клетките предизвикано од овој верижна реакција на слободните радикали (наречен оксидација) е стекнување доверба кај многу научници, како коренот на стареење.

Јонизиран алкална вода, исто така, може да биде корисна во враќање на здрав метаболички ацидо-базната рамнотежа, како храна, прехранбени адитиви и лекови може да се префрлат на pH рамнотежата на телото кон кисел.

Јонизиран кисела вода може да биде корисен за надворешни, тематски апликации. Тоа може да им помогне на поддршка на здрава кожа, и одржување на порите без нечистотии. Таа се користи против лигавка и ноктите габа, а во Јапонија се користи за некаков ефект против рани и изгореници.

Молекулите на водата имаат тенденција да се поврзат заедно во кластери кои во просек од 12 до 18 индивидуални молекули или повеќе. Јонизиран вода има тенденција да формира помали групи, обично во просек околу 6 молекули. Помалите кластер може да го подобри мобилните апсорпциона, и да помогне да се подобри хидратантен ефект на вода.

ВНИМАНИЕ!
Јонизираната кисела вода не е наменета за пиење!

* Potential benefits of pH 8.8 alkaline drinking water as an adjunct in the treatment of reflux disease - Koufman JA, et al, Ann Otol Rhinol Laryngol. 2012 Jul;121(7):431-4
Back to content