Chromium Max 500 - Продавница Каливита

Go to content

Chromium Max 500

Chromium Max 500
100 капсули

Дозирање:
1 капсула на ден пред оброк или по препорака на лекар.

Состав:
60 мцг Хром
регулатор на апетитот
Хромот е есенцијален микроелемент, што значи дека човечкото тело не е во состојба да го произведе, туку треба да се внесува од надворешни извори. Учествува во нормалниот метаболизам на јаглехидратите, протеините и мастите и помага во одржувањето на нормалното ниво на шеќер во крвта. Хромот е погоден да го земаат лица кои се на диета за намалување на килограмите бидејќи има способност да ја намали желбата за внесување на слатки, која настанува под дејство на флуктуација на нивоата на шеќер во крвта. Сите форми на хром не се апсорбираат соодветно. Во телото најдобро се апсорбира и искористува органската форма хром-пиколинат.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
  • За оние кои постојано чувствуваат глад, најчесто за јаглехидрати, а сакаат да ја намалат телесната маса,
  • како додаток на терапијата за одржување на нормално ниво на шеќер во крвта

НЕДОСТАТОЦИ:
Симптомите на недостиг од хром вклучуваат: често чувство на глад, ниски енергетски нивоа и покрај зголемената исхрана.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Едан таблета Chromium Max 500 обезбедува количина на хром како во 5 порции (420гр) брокула!
кортикостероидите, користени како антивоспалителни медикаменти, го зголемуваат искористувањето на хромот во телото? Со суплементација со хром не само што може да се превенира дефицитарноста, туку и представува одлична помош против дијабетес.*

ВНИМАНИЕ!
Не се препорачува на бремени жени и мајки во периодот на лактација! Производот не може да замени соодветна диета за намалување на вишокот килограми, физичка активност или било каква неопходна промена на животниот стил.

*A-Z Guide to Drug-Herb-Vitamin Interactions
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content