Pure Inulin - Каливита

Go to content

Pure Inulin

Pure Inulin
Помош во варењето
198,5g

100% природни влакна
Количина на залиха: 4
1701 ден
Цикорија инулинPure Inulin содржи 100% чист, инкулин на цикорија од коренот на цикоријата, лесен за дозирање и подготвување (совршено се раствора), без додавање на адитиви, супстанции кои го поддржуваат процесот на преработка.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Цикорија инулин

100% природни влакна

Pure Inulin содржи 100% чист прашок инулин добиен од цикорија. Инулинот е природна состојка, т.е. растворливо растително влакно, кое ниеден од нашите дигестивни ензими не може да го свари, па така до дебелото црево стигнува во непроменета форма.


За кого се препорачува?
Pure Inulin содржи 100% чист прашок инулин добиен од цикорија, кој придонесува за правилно функционирање на цревата и генерално на дигестивниот систем. Инулинот е природна состојка, т.е. растворливо растително влакно, кое ниеден од нашите дигестивни ензими не може да го свари, па така до дебелото црево стигнува во непроменета форма. Таму служи како одличен извор на хранливи материи за потребите на размножување на корисните бактерии и благодарение на тоа го инхибира размножувањето на штетните бактерии во цревата, а со тоа и настанувањето на отровните материи. Покрај ефектот на подобрување на функцијата на дигестивниот систем, корисно делува и на имунолошкиот систем во целина.
 • на оние кои страдаат од синдромот на пропусливи црева, како грчеви, мачнина, течни столици, непријатност во стомакот и др.
 • на оние кои страдаат од опстипација
 • на оние кај кои изложеноста на стрес се манифестира со проблеми во функцијата на дигестивниот систем
 • на сите оние кои повторно сакаат да ја воспостават рамнотежата на цревната флора

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Дали знаевте дека според податоците добиени на нашето тестирање Vitamin deficiency test, секое петта лице страда од некое метаболно заболување?
198,5 гр

Дозирање
5,8 гр

Состав
Инулин 5.8 гр

При употреба на производот Pure Inulin задолжително внесувајте доволна количина на вода секој ден. Се препорачува постепено зголемување на количината на Pure Inulin додека не ја достигнете дневната доза. Ако употребувате лекови или други додатоци на исхраната, земајте ги барем 2 часа пред или по употреба на Pure Inulin.
Pure Inulin е формула која содржи 100% растворливи влакна кои може да се додадат во садовите и пијалаците. Инулинот добиени од цикорија заштита на рак на дебелото микробиолошки рамнотежа се вклучени во дефект на токсични материи, поддржува функционирањето на дигестивниот систем, што им помага на човечкото тело, пред почетокот на симптомите на синдром на нервозно дебело црево, корисен ефект на контрола на тежината го заштита на кардиоваскуларниот систем и учествува во регулирањето гликоза во крвта.

Синдром на нервозно дебело црево (IBS)


Социјален проблем
Синдромот на нервозно дебело црево (ИБС) го разгорува секој петти Пол, а неговите симптоми се интензивираат за време на периоди на стрес и нервоза. Проблемот е три пати почест кај жените и обично се јавува помеѓу 30 и 50 години, што значително го влошува квалитетот на животот ...
Во прилог на дијареа и опстипација треба да се грижи ни се појави подуеност, гадење, чувство на исполнетост и по мал оброк, стомачни болки и грчеви, како и нарушувања на спиењето, главоболка и проблеми со концентрацијата. Тие може да сигнализираат за дефект на цревата!

Не се откажувајте од IBS, подобрете го квалитетот на животот со инкулирање на цикорија

Корен на цикорија во својот состав содржи дури 44% од инулин - природна супстанца која припаѓа на семејството на пребиотици. Тоа е растворлив дел од диететски влакна, што не се вари од дигестивните ензими. Во дебелото црево што нуди одличен медиум за развој на склопот на организмот потребните пробиотички бактерии од родот Bifidobacterium и Lactobacillus acidophilus, а ограничување на растот на патогени бактерии.

Ефекти од цикорија (инулин)

 • се грижи за микробиолошката рамнотежа на цревата,
 • учествува во дистрибуцијата на токсични супстанции,
 • го поддржува функционирањето на дигестивниот систем,
 • ја поддржува заштитата на телото од симптоми на синдром на нервозно дебело црево,
 • има позитивно влијание врз одржувањето на соодветната телесна тежина,
 • се грижи за кардиоваскуларниот систем,
 • е вклучен во регулирањето на гликозата во крвта.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Pure Inulin - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Pure Inulin
  Back to content