#boostUp - Каливита

Go to content

#boostUp

30 капсули

Додаток во исхраната
Количина на залиха: Во моментот нема на залиха
1948 ден
Поддржете го вашиот ум и следете ги секојдневните предизвици на сè побрзото темпо на живот со #boostUp!

Изберете #boostUp Calivita
25% попуст за прво купување >>
#boostUp - Зајакнете го вашиот мозок природно
Calivita #boostUp

Бакопа и Гинко билоба за меморија и концентрација

Додаток во исхраната

Дали Вашето секојдневие се состои од одговарање на серија мејлови, додека разговарате на бројни телефонски повици и плаќате сметки онлајн? Дали се чувствувате како да треба да завршите уште многу обврски иако цел ден работите? Постојат неколку начини да се зголеми мозочната активност, но ние како експерти во здравиот начин на живот Ви го препорачуваме #boostUp.

Благодарение на активните состојки, овој производ може да Ви помогне полесно држите чекор со многуте ментални предизвици кои ги нови современото забрзано живеење. Комплесниот додаток во исхраната кој во својот состав содржи популарни екстракти од билки, органски минерали, витамини и масни киселини моша де Ви биде добар сопатник во подобрување на менталните способности.


За кого се препорачува?
 • на лицата кое имаа интелектиална работа, за да можат да ги подобрат своите ментални способности и полесно да го совладаат стресот.
 • на учениците и стундентите како дополнителна помош за учење и подобрена концентрација.
 • на постарите лица за подобрување на краткорочното и долгорочното памтење, како и за успорување на когнитивните процеси.
 • на оние, кои сакаат на полесен и модерен начин да ги совладаат секојдневните предизвици на собвремениот свет, но сепак да имаат и мирен сон.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Дали знаете дека денешните тинејџери во текот на еден ден разменуваат повеќе пораки споредено со бројот на пораки кои порано ги разменувале нивните врсници за една година? Дали знаевте дека индиската лековите билка брами (бакопа), се користела во древната традиционална ајурведска медицина како средство за подобрување на работата на мозокот и мозочните функции?

ИЗВОР:
Effects of a standardized Bacopa monnieri extract on cognitive performance, anxiety, and depression in the elderly: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial -Carlo Calabrese et al., J Altern Complement Med. 2008 Jul;14(6):707-13. Sources: Effects of a standardized Bacopa monnieri extract on cognitive performance, anxiety, and depression in the elderly: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial -Carlo Calabrese et al., J Altern Complement Med. 2008 Jul;14(6):707-13.; https://examine.com/supplements/bacopa-monnieri/; Magnesium in Prevention and Therapy – Gröber et al., Nutrients 2015, 7, 8199-822; https://examine.com/supplements/phosphatidylserine/; Soybean-derived phosphatidylserine improves memory function of the elderly Japanese subjects with memory complaints - Akito Kato-Kataoka et al., J Clin Biochem Nutr. 2010 Nov;47(3):246-55.; Treatment of age-related memory complaints with Ginkgo biloba extract: a randomized double blind placebo-controlled study - M R Brautigam et al., Phytomedicine . 1998 Dec;5(6):425-34.; https://examine.com/supplements/vitamin-b5/research/#sources-and-structure_biological-significance
30 капсули

Дозирање
1 капсула дневно.

Состав
лист од бакопа во прав (Bacopa monnieri) 100 мг
Магнезиум (Магнезиум малат) 30 мг
Фосфатидилсерин 25 мг
Екстракт од лист од гинко билоба 20 мг
Пантонтенска киселина 2 мг

#boostUP треба да се зема со оброк, за да се намали ризикот од блага гастроинтестинална непријатност која може да ја предизвика билката бакопа. Посоветувајте се со својот лекар или фармацевт пред да почнете да го користите овој производ, доколку веќе имате терапија со лекови за регулирање на крвниот притисок, здручување на крвта или глукоза во крвта, бидејки билката гинко ов составот може да делува на дејството на овие лекови.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 30 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

  #boostUp - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  Гаранција за најниска цена
  #boostUp
  Back to content