Spirulina Max - Каливита

Go to content

Spirulina Max

Spirulina Max
Производи од рибно и морско потекло
60 таблети

комплексен препарат за алкализација
Количина на залиха:
ден
чиста спирулинаSpirulina Max tе производ кој содржи алги - спирулина, богата со витамини, минерали и други корисни материи кои ефикасно ја поддржуваат состојбата на нашето здравје.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

чиста спирулина во таблети
За кого се препорачува?

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
истражувањата докажуваат дека спирулината има позитивна улога во противвоспалителните процеси и во регулацијата на количината на масти во крвта, па со тоа може да се користи и како ефективна поддршка на кардиоваскуларниот систем?

* Hypolipidemic, Antioxidant and Antiinflammatory Activities of Microalgae Spirulina - Ruitang Deng et al, Cardiovasc Ther. 2010 August ; 28(4): e33–e45

Дозирање

Состав

Пациентите со хипертироидизам треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на овој производ!
Водната фауна и флората не се само елементи на екосистемот, туку и вредни хранливи материи. Спирулина Макс е производ кој содржи алги - спирулина, ефикасно ја поддржува состојбата на нашето здравје.

Што е спирулина

Спирулината е микроскопски алги од слатководни прав. Морски плодови (алги) се растенија со едноставна структура, кои живеат во резервоари за вода. Меѓу најнеобичните алги се алгите: смарагдно-зелена и сино-зелена боја. И двата вида се одличен извор на хранливи материи со идеален состав. 40-60% од нивната сува материја е направена од супстанции што лесно се апсорбираат од телото. Тие се исто така погодни за вегетаријанци, затоа што содржат протеин во полна форма, одличен додаток на аминокиселини. Алгите содржат исклучително големи количини на минерали: јод, бром, манган, калиум, железо. Presentелезото присутно во нив има органска форма, па алги се одличен природен извор. Двата типа на алги содржат широк спектар на витамини. Тие ги содржат сите витамини Б, како и витамин Ц и Е. Тие се исто така природен извор на витамин А и линолеинска киселина. Со алги содржат значителни количини нуклеински киселини (РНК, ДНК) и хлорофил. Оваа последна супстанција е прекрасен тоник и внатрешен дезодоранс.

Како работи спирулината?

 • тоа позитивно влијае на механизмите на природна одбрана на телото
 • поддржува одржување на соодветно ниво на гликоза во крвта
 • поддржува контрола на тежината

Кој ние особено препорачуваме да користиме спирулина

 • Сите луѓе кои сакаат да помогнат да се спротивстават.
 • За одржување на соодветно ниво на гликоза во крвта.
 • Луѓе кои се на диета, за време на третманот со слабеење.
 • Како поддршка за диета за чистење.
 • Луѓе кои се грижат за одржување соодветна киселинско-базна рамнотежа.
 • Луѓе кои не се ирационални.
 • Да се ​​надополнат основните аминокиселини.

Дали знаете дека ... спирулината е извор на здрав, лесно сварлив протеин, составен од аминокиселини неопходни за правилно градење на мускулна маса? Ова промовира зачувување на мускулната маса, на пример за време на диета за слабеење!
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Spirulina Max - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Spirulina Max
  Back to content