Iron Plus - Каливита

Go to content

Iron Plus

Iron Plus
Минерали и хелати Каливита
100 таблети

Железо со витамин Ц
Количина на залиха: 21
685 ден
железо
Железо со витамин Ц

Iron Plus таблети - содржат железо во форма на хелати, биофлавоноиди и витамин Ц.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Железо со витамин Ц

Железо со витамин Ц

Железото е минерал кој припаѓа на групата на т.н. олиго-елементи. Поимот «олиго-елементи» или «микроелементи» се однесува на фактот што тие елементи му се потребни на организмот во многу мали количини, иако се многу важни за нашето здравје.

 


За кого се препорачува?

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една таблета Iron Plus обезбедува количина на железо колку во 110 гр говедски црн дроб или во 1 кг пилешки гради!
100 таблети

Дозирање
1 таблета на ден

Состав
Биофлавоноид комплекс 10 мг
Железо 14 мг
Витамин Ц 30 мг

Бремените жени и доилките треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на производот!

Како брзо да го надополнувате железото?


Во една таблета речиси 50% повисока содржина на железо (14 mg) и помалку адитиви! Полесно дозирање - помали таблети и подобра сварливост!

Железото е минерална состојка која припаѓа на т.н. елементи во трага. Термините "елементи во трагови" или "микронутриенти" значи дека телото им треба во многу мали количини, но тие се од суштинско значење за одржување на здравјето. Железото е првенствено одговорно за транспорт на кислород во телото, иако има и неколку други важни задачи.

Вкупната количина на железо во телото на возрасен човек е помеѓу 3 и 5 грама. Најголеми количини се наоѓаат во крвта, поточно во хемоглобинот - бојата на црвените крвни клетки. Пренесува кислород од белите дробови во сите клетки на телото. Останатиот дел од железото е дел од феритин, хемосидерин, миоглобин и разни ензими.

Како функционира железото?

 • помага, меѓу другите во транспортот на кислород во телото, во правилното производство на црвени крвни клетки и хемоглобин
 • го поддржува функционирањето на имунолошкиот систем
 • придонесува за одржување на соодветен енергетски метаболизам
 • се грижи за точни когнитивни функции
 • го намалува чувството на замор и замор
 • е неопходно во процесот на клеточната поделба

Железото кое се наоѓа во IronPlus се наоѓа во најдобрата апсорбирачка хелатна форма и дополнително содржи витамин Ц, што ја зголемува апсорпцијата на железо и биофлавоноиди од цитрус.

Кој препорачуваме да користиме железо?

 • Жените од раѓање кои се изложени на зголемена загуба на крв поврзани со менструалниот циклус.
 • Спортисти и физички активни луѓе.
 • Луѓе кои сакаат да го зајакнат својот имунитет.
 • Луѓето да ја зголемат виталноста.
 • Луѓе кои се на строга вегетаријанска исхрана.

Дали знаевте дека ... дефицит на железо може да придонесе за појава на анемија?
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Iron Plus - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Iron Plus
  Back to content