Calcium Magnesium Plus - Каливита

Go to content

Calcium Magnesium Plus

Calcium Magnesium Plus
Минерали и хелати Каливита
100 капсули

калциум и магнезиум збогатен со витамините Д3 и К2
Количина на залиха: 38
1126 ден
млечни производи - извор на калциумВрвна, ефикасна заштита и регенерација на коските!

Комбинацијата од 4 исклучително важни состојки: калциум, магнезиум, најактивната форма на витамин Д3 (холекалциферол) и витамин К2 (МК-7) во еден производ - Калциум Магнезиум Плус е неспоредлива поддршка во заштитата на коските.
25% попуст за прво купување >>
стрелка
Calivita Calcium Magnesium Plus

Калциум магнезиум, витамин Д3 и К2 МК-7

калциум и магнезиум збогатен со витамините Д3 и К2

Производот Calcium Magnesium PLUS е додаток во исхраната кој во својот состав ги содржи минералите калциум и магнезиум, како и витамините Д3 и К2. Сите овие состојки учествуваат во одржувањето на здрави коски. Витаминот Д, калциумот и магнезиумот исто така учествуваат и во одржувањето на здрави заби, придонесуваат во нормалната функција на имунолошкиот систем, како и во нормалната мускулна функција. Витаминот Д докажано делува на зголемување на реапсорпцијата на калциумот, како и одржувањето на нормално ниво на калциум во крвта. Витаминот Д и калциумот придонесуваат за нормалниот раст и развој на коските кај децата. Во периодот на пост-менопауза калциумот и витаминот Д помагаат во намалување на губитокот на минералите од коските. Намалената густина на минерали во коските е ризик фактор за настанување на фрактури кај остеопоротичните коски. Калциумот и магнезиумот помагаат во одржување на нормалниот енергетски метаболизам и намалувањето на заморот. Магнезиумот исто така придонесува во нормалната функција на нервниот систем, како и синтезата на протеините. Витаминот К, покрај учеството во одржувањето на здрави коски, придонесува и во нормалниот процес на згрутчување на крвта.


За кого се препорачува?

Calcium Magnesium PLUS е производ кој помага во зачувување на здравиот коскен систем, нормалното функционирање на мускулите и нервниот систем, содржи калциум и магнезиум збогатен со витамините Д3 и К2 се со цел подобра апсорпција на калциумот. Доколку сакате да ја развиете и зачувате правилната коскена маса и спречите или ја спречите остеопорозата, овој препарат моќе да бид вистинското решение за Вас!

 

Во случај на скршеници за побрзо зазадравување и регенерација.

Кај трудниците за правилен развој на коските кај фетусот и за зачувување на здравјето на забите.

Кај младите кои сакаат правилен развој на коскената маса.

Кај средновечните за зачувување на здравјето на коските и превензција од остеопороза.

Кај постарите особи за успорување на процесот на пропаѓање на коскениот систем.

Кај особите кои не конзумираат млеко и млечни производи, а редовно конзумираат кафе или газирани пијалоци кои содржат фосфор.


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Дали знаевте, дека начето тело нема способност самостојно да произведува калциум, што значи дека оваа сусптанца која е од есенцијална природа за правилна функција на телото мора да се венсува преку исхраната или додатоци во исхраната?
100 капсули

Дозирање
2 капсула дневно

Состав
Витамин К2 90 мцг
Витамин Д3 200 И.Е.
Калциум 500 мг
Магнезиум 250 мг


Врвна, ефикасна заштита и регенерација на коските!

Комбинацијата на до четири многу важни елементи: калциум, магнезиум, најмногу активна форма на витамин Д3 (холекалциферол) и витамин К2 (МК-7) во еден производ - калциум магнезиум Плус е сигурен здравствена помош на коските.

Како функционираат состојките на калциум магнезиум ПЛУС?


Витамин Д3
 • има корисен ефект врз коските и мускулите
 • има корисен ефект врз имунолошкиот систем
 • учествува во процесот на клеточната поделба
 • помага да се одржи здравјето на забите
 • учествува во соодветна апсорпција и употреба на калциум и фосфор

калциум
 • се грижи за здравјето на коските и забите
 • придонесува за нормално крварење на крвта
 • го поддржува правилното функционирање на мускулите
 • помага да се одржи соодветен енергетски метаболизам
 • има позитивен ефект врз нервите
 • го поддржува функционирањето на дигестивните ензими
 • учествува во поделбата на клетките

Витамин К2
 • тоа влијае на правилниот метаболизам на коските
 • поддржува згрутчување на крвта
 • со помош на витамин К2 остеокалцин (коска протеин) е претворена во karboksyosteokalcyny, чија улога е да обезбеди јони на калциум и ги врзува за хидроксиапатит матрица, зголемување на силата и да се изгради на коскената маса
 • стимулира минерализација и позитивно влијае на колагенската структура на коските
 • се грижи за соодветната минерална густина на коските
 • природен витамин К2 како MK-7 се карактеризира со одлична апсорпција, долго упорност во телото (половина на животот е 72 часа) има способност да се акумулира во крвта и на мала количина е доволна да се делува ефективно.

магнезиум
 • учествува во одржување на здрави коски и заби
 • го поддржува правилното функционирање на мускулите
 • придонесува за намалување на замор и замор
 • позитивно влијае на нервниот систем и одржување на нормални психолошки функции
 • помага во одржување на балансот на електролитите
 • учествува во процесот на поделба на клетките и синтеза на протеини
 • придонесува за одржување на соодветен енергетски метаболизам
 • Калциум магнезиум PLUS има идеален сооднос на калциум магнезиум, кој треба да биде 2: 1.

Кого особено препорачуваме?

 • Сите кои сакаат да ги одржи добрите коскената структура и забави губење на коскената маса и густина.
 • Луѓе кои се грижат за убава насмевка.
 • Жените во периодот на перименопауза и постарите лица.
 • Младите луѓе да градат силна коскена структура.
 • Сите спортисти и физички активни лица кои имаат потреба за калциум може да се зголеми.
 • Луѓе по повреда, фрактура.
 • Жените кои користат контрацептивни средства.
 • Сите нерационално негуватели кои не јадат млечни производи.
 • За луѓе кои водат седентарен начин на живот.
 • Дали знаевте дека ... врвната коскена маса се постигнува на возраст од околу 20-25 години. На 30-тото место е проследено со постепено губење на коскеното ткиво поради намалување на коскената густина. Првично, намалувањето на коскената маса е околу 1% секоја година, подоцна (особено кај постменопаузалните жени) се движи од 4-8% годишно!

НЕДОСТАТОЦИ:
Симптоми н недостаток на калциум можат да бидат: дрчеви во мускулите, кршливи нокти, лоши заби кои се склони кон крварење, чести сршеници на коските како и метаболни тегоби. Во некои случаеви, спорото и постепено намалување на нивото на калциум може да доведе до остеопороза.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Calcium Magnesium Plus - Осврти на производи

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Calcium Magnesium Plus
  Back to content