Pro Selenium - Каливита

Go to content

Pro Selenium

Pro Selenium
Минерали и хелати Каливита
60 таблети

Селен
Количина на залиха: Во моментот нема на залиха
549 ден
Дефицит на селен?Органскиот селен го поддржува здравјето на кожата, се грижи за косата и го поддржува имунитетот. Овој елемент е многу важен за тироидната жлезда, исто така, има антиоксидативен ефект.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

органски селен

Селен

Селенот го внесуваме во организмот ако се храниме со месо, морски плодови и житарици. Количеството на селен во житариците зависи и варира од неговото ниво на присутност во земјата, односно од регион до регион. Лицата кои се хранат со неразноврсна храна (на пр. вегетаријанците), обично не внесуваат доволно селен по природен пат во организмот, па затоа на нив им се препорачува тој недостаток на селен да го дополнат со земање на додатоци на исхраната.


За кого се препорачува?

Општо е познато дека селенот е олигоелемент со силен антиоксидантен ефект, кој  му помага на нашиот организам во одбраната од штетното дејство на слободните радикали. Помалку се знае дека селенот игра важна улога во правилното функционирање на имунолошкиот систем и во нормалното производство на хормоните на штитната жлезда кои содржат јод.

Важно е да се напомене дека селенот може да допринесе во засилување на дејството на другите антиоксиданти како витаминот А,Ц и Е, и во комбинација еден со друг даваат посилен, подобар ефект.

Апсорпцијата на селен и неговата искористливост е подобра кога тој се зема во хелатен облик. Препаратот Pro Selenum содржи селен во хелатен облик.

 


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Една таблета Pro-Selenium обезбедува селен како во 3 јајца или една конзерва туна!
60 таблети

Дозирање
2-4 таблети дневно или по препорака на лекар

Состав
Селен 50 мцг


Селенот е добро познат микроелемент со силни антиоксидантни својства кои го поддржуваат нашето тело во борбата против слободните радикали. Сепак, малкумина знаат дека селен ...

Како функционира органскиот селен?

 • се грижи за здравјето на косата и ноктите
 • поддржува имунитет
 • помага во правилното функционирање на тироидната жлезда
 • има антиоксидативна активност
 • придонесува за нормалниот тек на сперматогенезата

Кој го препорачуваме селен?

 • На сите оние кои бараат силна антиоксидантна поддршка.
 • Луѓе кои сакаат да помогнат во функционирањето на тироидната жлезда.
 • Мажите да ја зголемат плодноста.
 • Луѓе кои не се ирационални.
 • Пушачи.

Дали знаете дека ... северна Европа има почви сиромашни во селен? Ова се претвора во намалена содржина на овој елемент во прехранбените производи.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Pro Selenium - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Pro Selenium
  Back to content