Melatonin - Каливита

Go to content

Melatonin

Melatonin
Други производи Каливита
180 капсули

додаток во исхраната
Количина на залиха: 21
1163 ден
мелатонин за спиење
25% попуст за прво купување >>
стрелка

мелатонин за спиење

додаток во исхраната

Доволно сон е основа за добро здравје. Иако нашето тело самото го произведува мелатонинот, брзиот начин на живот, честите патувања, jet-leg-от предизвикан од промена на временски зони, работа во смени или болест можат да предизвикаат намалено производство на овој хормон.


За кого се препорачува?

Доволно сон е основа за добро здравје. Иако нашето тело самото го произведува мелатонинот, брзиот начин на живот, честите патувања, jet-leg-от предизвикан од промена на временски зони, работа во смени или болест можат да предизвикаат намалено производство на овој хормон. Капсулите мелатонин допринесува за скратување на времето до пријатен сон, и на тој начин допринесуваат во обновување на биолошкиот ритам на будост и сон. Покрај тоа што мелатонинот допринесува за ублажување на субјективните чувства поврзани со  jet-lag-от, може да биде од голема помош при долготрајните патувања низ повеќе временски зони.

Во случај на jet-lag треба да се земе 1 капсула пред спиење, првиот ден од патувањето и да се продолжи неколку дена по пристигнувањето на самата дестинација.
180 капсули

Дозирање
1 капсула дневно пред спиење

Состав
Мелатонин 1 мг

Не се препорачува за трудници и доилки

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Melatonin - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Melatonin
  Back to content