Calivita URX - Продавница Каливита

Go to content

Calivita URX

URX
Други производи Каливита
60 таблети

додаток во исхраната
на залиха
1.777,00 ден
URX - Против уринарни инфекции
Поддршка на уринарниот систем

URX е одлична помош во болести како што се функционални нарушувања и мали инфекции на уринарниот тракт.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

Против уринарни инфекции

URXе препарат со извонреден квалитет, кој е развиен со цел да се искористат состојките познати од народната медицина по своите активни состојки кои служат за заштита на уринарните патишта или како дополнителна помош во случај на постоечки пореметувања и инфекции.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
Кај здрави лица уринарниот тракт не содржи штетни микрорганизми, или содржи во толку мал број да тие во нормални услови не предизвикуваат болест, па функционирањето делува сосема природно. Меѓутоа кај одредени индивидуи почесто доаѓа до воспаление на мочните патишта кое може да биде предизвикано со навиката на неадекватно облекување како и заради честа посета на места каде што постои изразен ризик од инфекции (базени, плажи, сауни итн). Секогаш на прво место секако треба да биде превенцијата. Со внесување на доволно течности, слоевит и правилен начин на облекување, зголемено внимание на хигиената (првенствено во јавните тоалети итн), со избегнување на седење на ладни површини како и со редовно одење во тоалет дури и самите можеме да направиме многу за здравјето на нашите мочни патишта. Меѓутоа со примена на препаратот URX на располагање имаме и внатрешна подршка за зачувување на здравјето на уринарниот тракт.

Изборот на билки во препаратот е направен после внимателно испитување за тоа што делува за заштита на здравјето на уринарниот тракт. Најпозната билка во составот за оваа намена е брусницата (Vaccinum macrocarpon). Друга многу важна состојка на препаратот URX е Д-манозата, која што е всушност еден вид на прост шеќер, кој што не се метаболизира туку се излачува со урината. Има својство да ги врзува бактериите од сојот E.Coli, кои се закачуваат на зидовите на мочните патишта, па така ги врзуваат за себе и ги исфрлаат заедно со урината од организмот. Листовите на коприва (Urtica dioica) имаат благо диуретично дејство, благодарение  на што се одржува здравјето на бубрезите и долните делови на уринарниот тракт. Листовите на бреза (Agathocma betulina) кои се богати со флавоноиди, исто така имаат благо диуретично дејство. Препаратот покрај ова содржи и екстракт од поточарка (Nasturtium officinale) како и витамин Ц.
60 таблети

Дозирање:
2-4 таблети дневно или по препорака на лекар

Состав:
150 мг Д-Маноза
100 мг Екстракт од брусница
100 мг Мечкино грозје
20 мг Витамин Ц
17 мг Екстракт од лист од поточарка
100 мг Екстракт од лист од коприва
30 мг Екстракт од бучу

Сеопфатна поддршка за уринарниот систем

Производот URX ја надополнува дневната диета со уникатни, природни растителни состојки: екстракт од лисја бучу, екстракт од лисја од капини, што поддржува правилно функционирање на уринарниот тракт, екстракт од лисја од коприва што ги поддржува екскреторните функции на бубрезите и, слично на витамин Ц, корисен ефект врз имунитетниот систем. Сепак, ова не е сè - составот содржи и вреден екстракт од плодот на голема брусница, екстракт од лисја на крес и Д-маноза.

Дали некогаш сте доживеале постојана потреба да ја посетите тоалетот, а потоа и болките, чувствата на горење? Кој еднаш живеел, знае колку е исклучително непријатно ова чувство.

Се проценува дека околу 50% од жените и 12% од мажите ќе доживеат епизода на инфекција на уринарниот тракт за време на нивниот живот. Ризикот од развој на инфекција на уринарниот тракт се зголемува особено во лето и во есен и зима.

Кој го препорачуваме URX Calivita особено за?

 • луѓе кои сакаат да помогнат во правилното функционирање на уринарниот систем
 • често користејќи базени и бањи
 • изложени на хипотермија
 • обезбедување на телото со премногу малку течност
 • имаат чести интимни контакти

Дали знаевте дека: кај 30-44% од жените по првиот инцидент на проблеми со генитоуринарниот систем, симптомите се повторуваат за 3 месеци, за скоро половина - за 12 месеци?
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  URX - Преглед на производот

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  URX
  Back to content